2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītes pašvaldības delegācija viesojas Polijas pilsētā Čeladžā

Viesītes pašvaldības delegācija viesojas Polijas pilsētā Čeladžā

No 18. Līdz 22. decembrim Viesītes novada pašvaldības delegācija viesojās sadraudzības pilsētā Polijā, Čeladžā. Novadu vizītē pārstāvēja novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, iepirkumu speciāliste Silvija Eglīte, projektu administratore Agnese Kalniņa un autovadītājs Ježijs Matačina, kura poļu valodas zināšanas delegācijai lieki noderēja.

Galvenais vizītes mērķis bija piedalīties atklāšanas ceremonijā atjaunotā centra un apspriest virzienus turpmākai sadarbībai starp Viesīti un Čeladžu. 21. decembrī delegācija tikās ar pilsētas iestāžu pārstāvjiem un nodaļu vadītājiem, kā arī pārstāvjiem no Ekonomikas padomes. Tikšanās laikā tika apspriesti piedāvātie virzieni turpmākajai sadarbībai projektos starp abām pašvaldībām.

Tā pat 21. decembrī vizītes laikā tika parakstīts sadarbības protokols starp abām pašvaldībām 2016. gadam, kurā abas puses apliecina savu nodomu stiprināt sadarbību starp Viesītes un Čeladžas pilsētu kopienām, dažādām iestādēm un darbības nozarēm. Tā pat parakstītajā dokumentā teikts, ka abas pašvaldības vienojas sadarboties ERASMUS+ projektu sagatavoša un īstenošanā, kā arī citu Eiropas Savienības fondu apguvē.

Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs norāda, ka sarunās ar Čeladžas mēru Zbigniew Szaleniec panākta vienošanās par sadarbības veicināšanu uzņēmējdarbības jomā, izglītības, sporta un kultūras nozarēs. Tā pat tiks turpināta jau esošā sadarbība jauniešu vasaras apmaiņas rīkošanās starp Viesīti un Čeladžu.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec.spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru