2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

KLABERJAKTS „Tai – Tāltālā valstī…” ( VIDEO )

KLABERJAKTS „Tai – Tāltālā valstī…” ( VIDEO )

30. janvārī Viesītes kultūras pilī izdejota gadskārtējā "Klaberjakts". Šis ir jau 16. gads, kopš janvāra nogalē Viesītes un kaimiņu novadu dejotāji tiekas starpnovadu tautu deju kolektīvu sadancī.

Pasākumu organizē Viesītes kultūras pils. Šogad "Klaberjakts" pulcējusi 9 deju kolektīvus no Jēkabpils, Salas, Neretas, Krustpils, Jaunjelgavas un Viesītes novada.

Šī gada sarīkojuma tēma bija "Klaberjakts Tai – Tāltālā valstī". Tēmai veltīto uzvedumu "Šreks un Fiona" sarīkojumā izspēlēja Viesītes amatierteātris.

Pasākuma formāts ir festivāla veidā, tomēr, kaut bez žūrijas, vērtēšana notiek tik un tā. Dejas vērtē paši dejotāji - kuram solis raitāks, kam purngals nostieptāks. Šajā sadancī dejotājiem ir iespēja mācīties vienam no otra kļūdām un pieslīpēt dejas.

Viesītes kultūras pilī ir viena no lielākajām skatuvēm Latvijas laukos. "Klaberjakts" sniedz iespēju kolektīviem savas dejas izdejot uz lielās skatuves, kas vēlāk palīdz startējot skatē, kura gaidām aprīlī. Arī pēc 16 gadiem interese par pasākumu dalībnieku vidū nav zudusi.

Kultūras pils direktore Raisa Vasiļjeva prognozē, ka ja dejot prieks saglabāsies kā līdz šim, noteikti tikšot sagaidīta Klaberjakts 20 gadadiena.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec.spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru