2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītes pašvaldība veiksmīgi sadarbojas ar NVO

Viesītes pašvaldība veiksmīgi sadarbojas ar NVO

2015.gadā Viesītes novada dome ir apstiprinājusi desmit Nevalstiskos organizāciju un vietējo iniciatīvas grupu projektus. Kā veiksmīgākais un ar lielāko sabiedrības iesaisti 2015. gadā tika atzīts Viesītes Babtistu draudzes projekts “Fallow Up”, informē Viesītes novada pašvaldības domes attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Inese Vītola.


I.Vītola stāsta, ka projekta ietvaros no 12.-18.jūlijam Viesītes novadā norisinājusies kristīgā angļu valodas un sporta nometne “You are here”, kas pulcējusi 37 bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 20 gadiem. I.Vītola norāda, ka šogad nometnes dalībnieku skaits ir bijis divreiz lielāks nekā iepriekšējā gadā.


Nometnē jauniešiem tika vadītas angļu valodas mācību stundas, veidotas radošās darbnīcas, tematiskie vakari un diskutēts par tematiem, kuri veicina jauniešu personīgu izaugsmi. I.Vītola informē, ka aktivitātes vadījuši pasniedzēji no Amerikas Savienotajām valstīm un nometnē kopumā piedalījušies 17 brīvprātīgie jaunieši no ASV, un pa viena no Ķīnas, Īrijas un Latvijas.


Finansiālu atbalstu vietējo iniciatīvas grupu un Nevalstisko organizāciju projektiem, saskaņā ar apstiprinātu projektu konkursu kārtību un noteiktiem kritērijiem, Viesītes novada dome sniedz no 2014. gada. I. Vītola vēsta, ka divu gadu ietvaros ir atbalstīti dažādi pasākumi, to rīkošana, grāmatu izdošana, inventāra iegāde un rotaļu laukuma izveide.


2015.gadā Viesītes novada pašvaldības finansējums bijis 4219,93 EUR, iedzīvotāju un NVO līdzfinansējums -10381,18 EUR.

Atstājiet komentāru