2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītē aizvadīts jau trešais jauno grupu konkurss HOMESICK

Viesītē aizvadīts jau trešais jauno grupu konkurss HOMESICK

 26. martā Viesītē notika trešais jauno grupu konkurss HOMESICK 2016. Konkursu rīko Viesītes jauniešu dome sadarbībā ar Viesītes Kultūras pili un Viesītes novada pašvaldību. Šogad konkurss pulcēja 12 jaunās grupas no visas Latvijas – Rēzeknes, Alojas, Nīcas, Liepājas, Rojas, Neretas, Ilūkstes, Valdemārpils, Rīgas, Madonas un Salas.

Konkursa rezultāti:

1.vieta – “Melns uz Balta” (Madona)
2. vieta – “Piparmētra” (Ilūkste)
3. vieta – “Improvizācija” (Roja)

Skatītāju simpātija: Wild Pride (Nereta)

Labākais autordarbs – grupai “Piparmētra” (Ilūkste)

Labākais solo ģitārists –  Edgars Roļskijs  (Kokteilis)

Labākais basģitārists – Maikls Drobins (Melns uz Balta)

Labākā vokāliste – Melita Rozentāle (Sala)

Labākā taustiņinstrumentāliste – Kristīne Vertjanova (Radio iela 8)

Kristers Rudzītis (grupa Melns uz Balta): “Šķiet, ka ar katru gadu konkurss paliek arvien iespaidīgāks. Tā pat arī konkurence, jo bija redzams, ka visas grupas mājās bija cītīgi gatavojušās. Interesanti šķita, ka šogad piedalījās vairākas meiteņu grupas un pēc žūrijas vērtējuma varēja saprast, ka šoreiz meitenes bija pārākas par puišiem. Nākošgad noteikti brauksim skatīsies un atbalstīt citas grupas.”

Trešajā gadā konkurss ievērojami izaudzis ne vien dalībnieku skaita ziņā, bet arī muzikālo priekšnesumu kvalitātē. Šogad konkursu atklāja žūrijas ansamblis – visiem žūrijas locekļiem vienojoties kopīgā dziesmā. Jau trešo gadu žūrijā mūziķu sniegumu vērtēja viens no Latvijas labākajiem bundziniekiem Gundars Lintiņš. Otro gadu žūrijas krēslu ieņēma festivāla “Sinepes un Medus” un Madonas ģitāristu sesijas organizators Imants Pulkstenis. Tā pat dalībnieku sniegumu vērtēja mūziķis Kārlis Kazāks un Viesītes jauniešu domes pārstāvis, bundzinieks Alvis Sladzis.

Amanda Lapa (grupa Piparmētra): “Konkurss bija lielisks. Bija ļoti patīkami kopā uzstāties ar tik progresējošām, jaunajām grupām. Visi bija kolosāli . Mēs jutāmies ļoti pārsteigtas uzzinot, ka esam izcīnījušas 2.vietu, uz neko tādu nebijām cerējušas. Visas bijām ļoti, ļoti priecīgas. Konkurss ir ļoti izdevies . Tas dod lielas iespējas jaunajām grupām sasniegt kaut ko jaunu un turpināt attīstīties tālāk. Ar nepacietību gaidām nākošo HOMESICK konkursu, lai tajā piedalītos vēlreiz”

Beāte Olekte (grupa Improvizācija): “Pasākums bija ļoti pozitīvs un ar iespēju parādīt savu daiļradi, muzikalitāti. Bija iespēja iepazīt citus jaunos mūzikas censoņus, kas palielina vēlmi arvien vairāk pilnveidoties! Bija tik daudz brīnišķīgu emociju, ka jāteic –  būtu prieks atgriezties. Konkurss kopumā noorganizēts ļoti labi, patīkami, ka bija ļoti profesionāla aparatūra, kā arī visā Latvijā plaši zināmi žūrijas locekļi.”

Par kvalitatīvu konkursa norisi rūpējās Viesītes jauniešu domes komanda – Eiva-Krista Dronka, Ieva Milakne, Aigars Cišs, Delfija Balzare, Līga Bārbale, Melānija Jaksteviča, Evelīna Bantauska, Kristiāna Meļehova, Henrijs Zālītis, Sabīne Grinciuna, Krista Upīte, Liene Kļaviņa, Diāna Beļavska, Jānis Milaknis un Jānis Berģis.  Jaunieši visas dienas garumā gan sagaidīja grupas, gan organizatoriski rūpējās par to, lai konkurs noritētu bez starpgadījumiem. Jāpiemin arī pasākuma vadītāji – Kristīne Līce, Zanda Zaļakmene, Egīls Skrūzmanis un Horens Romanovs  – kuri lieliski tika galā ar atbildīgo uzdevumu.

Paldies jauniešu komandai, dalībniekiem, žūrijai un Kultūras pils kolektīvam, bez kuriem konkurss nebūtu iespējams! Paldies SIA “Gargrode” par finansiālu atbalstu un Jolantai Kovnackai par Alīdas kafeju.

Konkursa organizatore:

 Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu spec. L.Liepiņa

FOTO: Līva Šķimele, Melānija Jaksteviča, Imants Pulkstenis

Komentāri (0-1/1)

  • CS
    02.07.2018 18:32
    Pasākums bija līmeni zemāks kā pagājušogad, tāpat rakstā ir kļūda, jo grupu tieši pagājušajā gadā bija daudz vairāk.
    Vadītāji - šogad stipri jau neisteiksmīga tā vadīšanas manire.
    Grupas - īsti ko dzirdēt nebija. Pārsvarā visi spēlē jau apnikušus kaverus, sava maz. Rezultāti - Melns uz Balta, jā bija labākie, mūzika nekas īpašs, tāds skolas panks. Piparmētra - sakarīgi meitenes spēlēja, bija ielikušas ideju, ja vēl minēja, ka tikai gadu spēlē. Trešā vieta - nezinu, nepatika.
    Viesmākslinieks... Kārlis Kazāks. Ooo, te ir īpašs stāsts... Ja visas dziesmas sastāv no pāris vārdiem, un 2 akordiem, tad piedodiet man ko tādu saukt par mākslu. Ne tur čalim balss, nekā. Visa zāle gulēja kamēr šis tur vairāk kā stundu "onēja" mūziku. "balta kaija ira man, balta kaija ir" . Un pirms katras dziesmas "vēl viena ļoti skaista dziesma". :D Nākamreiz lūdzu padomājat par sakarīgu nevis nesakarīgu viesi.

Atstājiet komentāru