2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

VAAD brīdina par ābeļu kraupja infekcijas risku ābeļu dārzos šonedēļ Viesītes novadā

VAAD brīdina par ābeļu kraupja infekcijas risku ābeļu dārzos šonedēļ Viesītes novadā

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) brīdina augļkopjus par ābeļu kraupja infekcijas risku Latvijas ābeļu dārzos aprīļa pēdējā nedēļā un dažviet arī maija sākumā, liecina paziņojums dienesta mājaslapā.

VAAD vērš augļkopju uzmanību Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra brīdinājumam par ābeļu kraupja askusporu izlidošanu, bīstamībai pastiprinoties 27.aprīlī.

Tostarp Dobeles novadā inficēšanās risks pastāv laikā no 23. līdz 30.aprīlim, Viesītes novadā pieaugošs infekcijas risks tiek prognozēts sākot no 23.aprīļa, būtiski palielinoties 27.aprīlī. Savukārt Tukuma novadā tiek prognozētas vairākas nelielas infekcijas periodā no 23.aprīļa līdz 28.aprīlim.

Savukārt Saldus novadā tiek prognozēti divi infekcijas izplatības laiki - sākot no 22. līdz 25.aprīlim un laika periodā no 26.aprīļa līdz 1.maijam, kad būtiski pastiprināsies ābeļu kraupja askusporu izlidošanas risks.

Siguldas, Beverīnas un Viļakas novadā infekcijas risks tiek prognozēts no 23. līdz 27.aprīlim, bet Talsu novadā neliels infekcijas risks prognozēts laikā no 24. līdz 30.aprīlim.

Atstājiet komentāru