2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītes novadā sāksies starptautiskais smagās mūzikas festivāls "Zobens un Lemess"

Viesītes novadā sāksies starptautiskais smagās mūzikas festivāls "Zobens un Lemess"

Pie Saukas ezera Viesītes novadā piektdien, 8.jūlijā, sāksies otrais starptautiskais folkloras, smagās mūzikas un seno cīņu festivāls "Zobens un Lemess", informē pasākuma organizatoru pārstāvis Valdis Bērzvads.

Paredzēts, ka piektdien festivālu atklās Ukrainas mūzikas grupa "Endless Battle". Tāpat festivāla pirmajā dienā uzstāsies Latvijas Metālmūzikas Gada Balvas ieguvēji "Protean", kā arī Lietuvas grupa "Luctus". Piektdien uz festivāla skatuves kāps Ķīnas folkmetāla grupa "Nine Treasures", kas savos skaņdarbos izmanto Iekšējās Mongolijas reģiona tautas mūziku un šamaņu dziedājumus.

Piektdienas programmu festivālā "Zobens un Lemess" noslēgs šogad pirmā "Skyforger" uzstāšanās pašmāju klausītājiem.

Gan piektdien, gan sestdien, gan svētdien rīta pusē starp skatuvi un ezeru varēs iepazīties ar senlaiku dzīvesveidu un karamākslu — piedalīsies "Exercitus Rigensis", "Senzemes", "Kroma kuolna bruoliste" un citi seno laiku rekonstrukcijas klubi.

Sestdien festivālā uzstāsies Latvijas grupas "Symbolic" un "Oceanpath", kā arī Baltkrievijas apvienības "Znich" un Polijas "Valkenrag". Modernizētu folkloru piedāvās "Iļģi" un grupa "Marga Muzika" no Lietuvas. Sestdienas vakarā uzstāsies komponists Uģis Prauliņš un vīru koris "Gaudeamus", kas izpildīs Prauliņa tautas mūzikas ciklu "Pagānu Gadagrāmata".

Festivāla noslēgumā spēlēs Latvijas grupa "Sanctimony" un Grieķijas blekmetāla zvaigznes "Rotting Christ".

Festivāls "Zobens un Lemess" apmeklētājiem būs atvērts no piektdienas plkst.15.

Atstājiet komentāru