2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītes pilsētas svētkus sāks ar "Mazā bānīša simtgades svinībām"

Viesītes pilsētas svētkus sāks ar "Mazā bānīša simtgades svinībām"

Viesītes pilsētas svētki 5.augustā plkst.15 sāksies ar svinībām "Mazā bānīša simtgade", aģentūra LETA uzzināja Viesītes novada pašvaldībā. Svētki turpināsies arī 6. un 7.augustā.

Programmā paredzētas uzrunas, apsveikumi, videoprezentācijas par Viesītes šaursliežu dzelzceļu, koncerts. Plkst.16.30 bijušajā Stacijas parkā tiks atklāta piemiņas plāksne, bet no plkst.17 muzeja "Sēlija" parkā notiks koncerts, kurā piedalīsies Viesītes pūtēju orķestris, amatierteātris, grupa PA, Daudzevas pagasta dāmu deju grupa, Elkšņu, Rites, Sunākstes pagasta vokālie ansambļi, bet plkst.21 laukumā pie kultūras pils - moto un auto triku paraugdemonstrējumi ar pirotehniskiem elementiem.

6.augustā Viesītes "Zaļajā tirdziņā" plkst.8.30 būs skatāms teatralizēts uzvedums "Ripo, ripo, Bānīti!". Pasākumi muzeja "Sēlija parkā" turpināsies plkst.10 ar bērnu rītu - koncertizrādi bērniem "Visi kopā", aktīvu darbošanās radošajās darbnīcās, jautrās izklaidēs, vizināšanās ar zirgiem, smilšu aplikācijās, kopīgu zupas baudīšanu. Plkst.12 plānoti zemessargu rekrutēšanas un patruļkuģa P-07 "Viesīte" ekipējuma paraugdemonstrējumi.

Kultūras pilī plkst.12 varēs izmēģināt spēkus viedspēlē "Manas bērnības iela", bet plkst.13 notiks tikšanās ar apgāda "Jumava" sadarbības partneriem un grāmatas "Latvijas vieglatlētikas vēsture" autoru Andri Staģi. Kultūras pils koncertzālē plkst.15 būs skatāma Jēkabpils tautas teātra komēdija "Meitiņas", bet no plkst.17 līdz pusnaktij pie kultūras pils notiks svētku koncerts, kurā tiks pasniegts arī apbalvojums "Viesītes Goda pilsonis".

Savukārt 7.augustā svētki noslēgsies ar velosacensībām "Viesītes Mazbānīša kauss 2016" plkst.11 muzeja "Sēlija" parkā.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru