2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītes novadu apmeklē delegācijas no sadraudzības pilsētāsm Baltkrievijā un Polijā

Viesītes novadu apmeklē delegācijas no sadraudzības pilsētāsm Baltkrievijā un Polijā

No 4. līdz 8. augustam Viesītes novadā viesojās četru cilvēku delegācija no sadraudzības pilsētas Polijā. Čeladžas delegāciju pārstāvēja Marija Čerženovska Publisko iepirkumu departamenta vadītāja, Mareks Koconi Čeladžas pilsētas deputāts, Jakubs Kubasiks Attīstības, kultūras un starptautisko attiecību departamenta vadītāja vietnieks un šoferis Pāvels Poļakovskis.

Tā pat pilsētas svētku nedēļā Viesītes pašvaldība pirmo reizi uzņēma delegāciju no sadraudzības pilsētas Baltkrievijā. Postavi delegāciju pārstāvēja Pāvels Staņuš Rodionovis Postavas rajona izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks, Gaļina Čapļinskaja Nikolajevna Postavas rajona izpildkomitejas ideoloģijas, kultūras un jaunatnes lietu nodaļas priekšniece, Oļegs Malahovs Danilovičs Postavas pilsētas autotransporta uzņēmuma Nr.17 priekšnieks. Tostarp Viesītes pašvaldība uzņēma arī tautas mūzikas un dziesmu ansambli „BITAHHE”.

Abu delegāciju galvenais vizītes mērķis bija apmeklēt un piedalīties 88. Viesītes pilsētas svētkos. Delegāciju pārstāvji tikās ar novada vadību un pašvaldības speciālistiem.

Vizītes laikā Polijas delegācijas pārstāvji oficiāli ielūdza Viesītes novada uzņēmējus un pašvaldības pārstāvjus atbildes vizītē apmeklēt Čeladžas pilsētu šī gada novembra mēnesī. Plānotās vizītes mērķis būtu veicināt sadarbību starp abām pilsētām uzņēmējdarbības jomā.

Sadarbība starp Viesītes novada pašvaldību un Postavas rajonu Baltkrievijā aizsākās 2015. gadā, kad 14. jūnijā tika parakstīts sadarbības līgums. Šī ir pirmā reize, kad Baltkrievijas delegācija apmeklē Viesītes novadu. Ar Baltkrievijas delegāciju tika runāts par iespējām sadarboties pierobežu projektos, kā sadarbības partneriem. Tostarp turpināt aizsāktos sadarbību kultūras un jaunatnes jomā.

Tautas mūzikas un dziesmu ansambli „BITAHHE” vizītes laikā novadā sniedza divus koncertus. 5. augustā ansamblis muzicēja Saukas pagastā Lones ciemā, bet 6. augustā – uz lielās pilsētas svētku skatuves.

Tā kā gandrīz visiem delegāciju pārstāvjiem šī bija pirmā vizīte Viesītes novadā, viesi tik iepazīstināti ar pilsētu, tās vēsturi un infrastruktūru.

Viesītes novada pašvladības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec.spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru