2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Viesītes novada bērnudārzu pedagogu algas pieaugs par 83 eiro

Viesītes novada bērnudārzu pedagogu algas pieaugs par 83 eiro

No 1.septembra, strādājot 36 stundas nedēļā līdzšinējo 34 stundu vietā, Viesītes novada pedagogi saņems par 83 eiro lielāku atalgojumu, informēja Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs ("Mēs - Viesītes novadam un Sēlijai").


Līdz šim pedagogu atalgojums bija 475 eiro, bet līdz ar domes lēmumu, kas par slodzi paredz maksāt 620 eiro, pedagogi saņems 558 eiro, jo viņiem tiks nodrošināts 0,9 slodžu darbs.


Dimitrijevs pauž, ka līdz šim izskanējusī informācija par pašvaldības kā vienīgās nespēju kāpināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algu līdz 620 eiro no jaunā mācību gada sākuma nav korekta, jo ir arī citas pašvaldības, kur pedagogi strādās mazāku slodzi un saņems tikai daļu no noteiktā atalgojuma: "Piemēram, Jēkabpilī pedagogi saņems 75% no pašvaldības apstiprinātā atalgojuma par slodzi."


"Izmaiņas atalgojumā saskaņojām ar pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu arodbiedrību. Gatavojot jaunā gada budžetu, meklēsim līdzekļus, lai nodrošinātu pilnu slodzi. Esmu pārliecināts, ka tos arī atradīsim, bet tagad, gada beigās, pārdalīt budžetu nevaram, esam maza pašvaldība," apgalvoja Dimitrijevs.


Viesītes novadā ir deviņi pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi, kurus finansē no pašvaldības budžeta.


Līdz 2016.budžeta gada beigām algu kāpināšanai papildus nepieciešami aptuveni 4000 eiro tikai pedagogiem, neieskaitot bērnudārzu vadītājus un viņu vietniekus, kuriem arī palielināsies alga, aģentūru LETA informēja pašvaldības finansiste Lidija Medvecka. Precīza summa atkarīga no reģistrēto bērnu skaita uz 1.septembri.


Gada sākumā apstiprinātais Viesītes novada pašvaldības budžets paredz 3 280 921 eiro ieņēmumus un 3 554 146 eiro izdevumus, savukārt pirmsskolas izglītības jomai atvēlēti 212 038 eiro.


Kā ziņots, LIZDA, apkopojot 67 pašvaldību atbildes par to spēju palielināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu, tikai Viesītes novada pašvaldība norādījusi uz nespēju kāpināt to līdz 620 eiro no jaunā mācību gada sākuma.


Kā aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā, Viesītes novads LIZDA atbildējis, ka no 1.septembra pirmsskolas pedagogi par vienu likmi saņems 560 eiro. Šajā pašvaldībā norādīja, ka pedagogi strādās nepilnu slodzi. Savukārt Baldones novadā uzsvēra, ka patlaban pedagogi par likmi saņem 530 eiro, savukārt likmes palielināšanai jāmeklē papildu finansējums.


Ziņots arī, ka Jēkabpils pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti pieņēmuši lēmumu no šī gada 1.septembra Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem noteikt zemāko mēneša darba algas likmi 680 eiro par 40 darba stundām nedēļā.


Izvērtējot pirmsskolas izglītības iestāžu darba laiku, veicot pārrunas ar to vadītājām un izanalizējot pilsētas budžeta iespējas, plānots arī 2016./2017.mācību gadā, tāpat kā līdz šim, tarificēt 30 stundas nedēļā.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-2/2)

  • ???
    02.07.2018 18:33
    ar Jēkabpili nesalīdzināt...
  • Līga
    02.07.2018 18:33
    Nav slikti!

Atstājiet komentāru