2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Viesītē atklā jauno sporta kompleksu

Viesītē atklā jauno sporta kompleksu

23. spetembrī, Olimpiskās dienas noskaņās, ar svinīgu lentas pārgriešanu, Viesītē tika atklāts jaunais Viesītes vidusskolas un Sēlijas Sporta skolas sporta komplekss.

Projekta kopējās izmaksas sastāda 324896,36 EUR. Projekta laikā tika izveidoti 2 volejbola laukumi, basketbola laukums, mākslīgā seguma futbola laukums, lodes grūšanas sektors, automašīnu stāvvieta un tenisa laukums.

Kompleksa atklāšanas pasākums svinīgi tika iesākts ar Viesītes pūtēju orķestra muzikālajiem priekšnesumiem un karogu pacelšanu. Jaunā stadiona atklāšanas lentu pārgrieza Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs un Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. Atklāšanas pasākumā klātesošos uzrunāja domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, Viesītes vidusskolas direktors Andris Baldun

iks, Sēlijas Sporta skolas direktors Jānis Osis, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, būvnieki un citi ciemiņi.

Jaunā mākslīgā seguma futbola laukuma ieklāšanu sadarbībā ar Viesītes novada pašvaldību nodrošināja Latvijas Futbola federācija (LFF). Kā informē LFF, Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plāna ietvaros Viesītes futbolam tagad kalpos 60x40 metru mākslīgā seguma laukums, kura ieklāšanā izmantota "LigaGrass" tehnoloģija. Jaunais futbola segums ir Viesītes vidusskolas un Sēlijas Sporta skolas sporta kompleksa sastāvdaļa. LFF pauž pateicību Viesītes novadam par sadarbību tā futbola dzīves uzlabošanā, kā arī novēl novada jaunajiem futbolistiem un futbolistēm izmantot katru no daudzajām iespējām, ko futbols var pavērt ikviena jaunieša dzīvē!

Pēc stadiona atklāšanas oficiālās daļas, pirmo reizi jauno futbola laukumu izmēģināja mazie futbolisti. Spēlē uz jaunā laukuma spēkiem mērojās komandas no Viesītes un Jēkabpils.

Projekta realizācijas laikā radusies iecere par tenisa laukuma izveidi. Nu tā ir veiksmīgi realizēta. Jaunā laukuma iespējas paraugspēlē demonstrēja pieredzējuši tenisisti no Jēkabpils, ar kuriem sadarbība plānota arī turmpāk.

Viesītes novada pašvaldība aicina saudzīgi izturēties pret jauno sporta kompleksu.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru