2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Viesītē iesvētīta jaunā kapliča (FOTO)

Viesītē iesvētīta jaunā kapliča (FOTO)

2. novembrī, piedaloties visu konfesiju mācītājiem, iesvētīta jaunā Viesītes pilsētas kapliča. Realizētā projektā laikā uzbūvēta jauna kapličas ēka ar palīgtelpām (tualete, saldēšanas kamera,samnieciskā telpa, sēru zāle), sakopta pieguļošā teritorija un uzbūvēts juns zvanu tornis. Kapličas projekta kopējās izmaksas – 236587, 74 EUR.

Sabiedrībā izskanējuši jautājumi par šīs celtnes nepieciešamību. Tapēc uzrunājām vietējo uzņēmēju Aivaru Skadiņu, kurš jau vairāk kā 13 gadus nodarbojas ar apbedīšanas pakalpojumu nodrošināšanu Viesītē un apkārtējos novados. Aivars norāda, ka jaunā celtne nodrošinās daudz piemērotāku izvadīšanu, nekā tas ir bijis līdz šim. “To ēku, kuru izmantojām līdz šim, par kapliču nevarēja nosaukt. Un es domāju, ka ne mazāk svarīgs faktors ir izmaksas, tagad piederīgajiem izvadīšanas izmaksas būs zemākas. Iepriekš mirušais tika novietots Jēkabpils slimnīcas morgā, tapēc piederīgajiem bija jāmaksā par ceļa izdevumiem. Tagad pēc jaunās Viesītes kapličas atvēršanas, mirušos varēs novietot šeit pat Viesītes jaunajā kapličā.”

Tā pat Aivars norāda, ka civilizētāks būs arī izvadīšanas process, jo nelaiķa piederīgajiem nebūs jāstāv ārpus kapličas. Vecajā kapličā varējuši ieiet vien pāris piederīgie. “Tagad aukstā ziemā un lietus laikā piederīgajiem nebūs jāmirkst ārā, visiem pietiks vietas kapličas iekštelpās,” skaidro uzņēmējs Aivars Skadiņš.

Aivara Skadiņa uzņēmums IK “Viesītes Efejas” jau 13 gadus nodrošina apbedīšanas pakalpojumus Viesītes nvadā un visos apkārtējos novados. Runājot par darba spēku, Aivars Skaidro, ka jau vairākus gadus darba kolektīvs ir stabils. Uzņēmums darba vietas nodrošina 8 darbiniekiem. Uzņēmumam ir arī divi veikali, kuros iespējams nopirkt, pasūtīt ziedus un dažādas kancelejas un samniecības preces. Aivars stāsta, ka šogad nolemts paplašināt uzņēmuma darbību. Jau mēnesi IK “Viesītes Efejas” piedāvā arī galdniecības pakalpojumus. Sīkāk par uzņēmuma piedāvātajiem pakalpojumiem var noskaidrot zvanot pa tālr. 29468868.

Jaunās Viesītes kapličas būvniecības darbus veica SIA “Bm-Projekts”.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu spec. L.Liepiņa

Foto: viesite.lv

Atstājiet komentāru