2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Krustpils novada bijusī darbiniece piketā protestē pret pašvaldību un lūdz atgriezt personiskās mantas (FOTO)

Krustpils novada bijusī darbiniece piketā protestē pret pašvaldību un lūdz atgriezt personiskās mantas (FOTO)

Šodien pie Krustpils novada domes notika pikets, kurā kārtējo reizi par savām tiesībām piketēja bijusī Krustpils novada ilggadējā darbiniece Vizma Lejiņa. Piketa vietā bija izvietoti vairāki plakāti, kas vēstīja - "Neizdevās iznīcināt – morāli, materiāli, psiholoģiski, fiziski un negodīgi!", "Atdodiet personīgās mantas", "Trūkst līdzekļu iztikai, medicīnai, maksājumiem!", "Gribētos izlasīt sūdzības par manu darbu!", "27 gadi strādāts Krustpils novadā, derētu atcerēties apaļās jubilejās!".
 
Piketa vietā Vizma Lejiņa bija izvietojusi arī savus rokdarbus – cepures, šalles, rotājumus, plecu lakatu, kā arī novadpētniecības materiālus. Galvenais pārmetums Krustpils novada domei, ka netiek atdotas viņas personiskās mantas, kas savulaik bija ievietotas pašvaldības Novada izpētes centra, kuras vadītāja viņa bija, ekspozīcijā. Pēc Vizmas Lejiņas vārdiem, novads piesavinājies viņas vectēva darinātās koka lādītes un pildspalvas, pašaustu etnogrāfisku segu, kas ir Kārlim Ulmanim piederējušās segas kopija, magnetafonu un citas mantas, kurām ir vēsturiska vērtība.
 
Tāpat arī Vizmai Lejiņai nav izdevies nokļūt pieņemšanā pie pašvaldības priekšsēdētāja Gundara Kalves, kas allaž aizbildinoties ar aizņemtību vai piedāvā tikšanās laiku, kas nav pienemams piketētājai.
 
Tikties ar Vizmu Lejiņu bija izgājis Krustpils novada domes priekšsēdetājs Gundars Kalve un Sabiedrisko attiecību speciāliste Liāna Pudule-Indāne. Kalve, uzklausot piketētāju, piedāvāja viņai, kā vienu no iespējām,  rakstīt rakstus novada laikrakstam, saņemot par to nelielu samaksu un aicināja uz konstruktīvu sarunu, nosakot, ka pieņemšanā ar Vizmu Lejiņu viņš varēs tikties pirmdien, 20.janvārī pulksten 9.30.
 
Vizma Lejiņa sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka vēlas priekšsēdētāju iepazīstināt ar novadpētniecības materiāliem par Krustpils novadu, kas ir viņas rīcībā un rast risinājumu, kā viņai atgūt personiskās mantas. Viņa arī vēlas atrast nodarbošanos, lai nebūtu jādodas pelņā uz ārzemēmn un vislabprātāk strādātu novadā. Ar asarām acīs piketētāja stāstīja, ka jau vairāk kā divus gadus ir bez darba, bet viņai jāatbalsta meita, kas studē.
 
Kalve, atbildod uz žurnālistu jautājumu, skaidroja, ka nodrošināt darbu pašvaldība nevar un tas arī neietilpst tās kompetencē. Savukārt jautājums par Vizmas Lejiņas personisko mantu atdošanu neesot viennozīmīgs, jo pagasta pārstāvjiem esot cits viedoklis. Šo jautājumu varētu risināt satiekoties visām ieinteresētajām pusēm.
 
Pēc šīsdienas sarunas starp piketētāju un Krustpils novada domes vadību netapa skaidrs vai Vizmai Lejiņai ir cerības atgūt savas personiskās mantas. Iespējams, ka risinājums tiks rasts nākampirmdien, kad Gundars Kalve oficiāli tiksies ar Vizmu Lejiņu.
 
{gallery}Pikets_Krustpils_novads_2014{/gallery}

Komentāri (0-6/6)

  • rupucis
    02.07.2018 18:15
    Anita:
    ,,, Es gan galīgi neizprotu tās APAĻĀS JUBILEJAS...
    Kas tās tādas ?

    Meitenīt, kad sagaidīsi 5 gadiņu jubileju, tad tē tev būs pilsmā apaļā, nākamā- kad būs jau 10 gai. Vai tad mamma tev to nav ieskaidrojuse?
  • rupucis
    02.07.2018 18:15
    Kāpēc gan Krustpils novads Vizmai neatdod viņas personīgās mantas???
  • Siga
    02.07.2018 18:15
    Pašvaldībai ir jāiestājas "par" novada cilvēku, nevis- "pret" ...
  • Anita
    02.07.2018 18:15
    ,,, Es gan galīgi neizprotu tās APAĻĀS JUBILEJAS...
    Kas tās tādas ?
  • Miervaldis
    02.07.2018 18:15
    Vizma malace, drosmīga sieviete! Vēl varēja būt 2 plakāti: ,,Deputāti, atsauciet lēmumu par savām un novada domes darbinieku lielajām algām!,, un ,,Variešu sākumskolai- NĒ!,,
  • Rota
    02.07.2018 18:15
    Nu Kalve! Sitadu tekstu! Manuprat, ta ir atklata nirgasanas par vienkarso cilveku! Padoma tik, nolapitais zivsaimnieks! Bet Tu, Vizma, esi apbrinojami stipra, pozitivs piemers citiem, nedrosajiem, bailigajiem par savu adu.

Atstājiet komentāru