2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Krustpils novada pašvaldība atbalsta dokumentālās filmas par Ilmāru Knaģi izveidi

Krustpils novada pašvaldība atbalsta dokumentālās filmas par Ilmāru Knaģi izveidi

Krustpils novada dome pieņēmusi lēmumu atbalstīt dokumentālās portretfilmas par politiski represēto un fonda "Sibīrijas bērni" dibinātāju Ilmāru Knaģi veidošanu, piešķirot šim mērķim 3300 eiro.
 
 
Kā Radio1.lv informēja Krustpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liāna Pudule-Indāne, Knaģis ir viens no tiem, kurš bērnībā piedzīvojis divas izsūtīšanas. Par smago laiku ir sarakstīta arī grāmata "Bij tādi laiki".
 
 
Topošās dokumentālās filmas režisore ir Inga Nestere, kurai jau ir pieredze dažādu dokumentālu filmu veidošanā, tostarp par izcilo skolotāju Valdi Sakaru. "Šādas filmas un cilvēku stāsti ir nepieciešami, lai mēs spētu novērtēt un salīdzināt mūsdienu un aizgājušo laiku vērtības, lai šo stāstus varētu stāstīt un rādīt skolās," norāda režisore.
 
 
Kopš 1987.gada Knaģis organizējis un vadījis latviešu izsūtījuma vietu apzināšanas ekspedīcijas, kā arī piemiņas zīmju atjaunošanu un uzstādīšanu dažādās izsūtījumu vietās. 1996.gadā apbalvots ar Trīszvaigžņu ordeni, kā arī saņēmis Barikāžu aizstāvju godazīmi.

Atstājiet komentāru