2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Aicinām pieteikties bezmaksas semināriem IT prasmju pilnveidei konkurētspējai darba tirgū

Aicinām pieteikties bezmaksas semināriem IT prasmju pilnveidei konkurētspējai darba tirgū

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Microsoft Latvia, Bibliotēku tīklu, Labklājības ministriju un reģionu jauniešu organizācijām uzsākusi projektu „IT manai nākotnes karjerai”, lai palielinātu jauniešu konkurētspēju Latvijas darba tirgū. Projekta laikā 1200 jaunieši Latvijā tiks iepazīstināti ar iespējām, kā efektīvi izmantot tehnoloģijas darbā un uzņēmējdarbībā.

Lai gan jaunieši ir “uz tu” ar tehnoloģijām kā izklaides un saziņas instrumentu, Latvijas uzņēmēji norāda, ka jauniešiem bieži pietrūkst biznesa produktivitātei un uzņēmējdarbībai nepieciešamo IT prasmju. Tāpēc, lai palielinātu konkurētspēju darba tirgū Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, kur ir salīdzinoši augstāks bezdarba līmenis, notiks bezmaksas semināri jauniešiem vecumā no 16 līdz 24 gadiem, kas palīdzēs apgūt, izprast un pielietot IT prasmes savas tālākās karjeras plānošanā. Jaunieši, kuri piedalies seminārā, tur iegūtās zināšanas nodos tālāk vēl pieciem saviem vienaudžiem. Projekta laikā notiks 10 semināru 7 Latvijas pilsētās, arī  Jēkabpilī. 

Seminārā piedalīsies Latvijas vadošie IT industrijas speciālisti, kā arī reklāmas un mārketinga nozarēs strādājošos eksperti. kuri stāstīs par jaunākajām informācijas tehnoloģijām, tostarp Microsoft Office 365, dažādiem bezmaksas rīkiem uzņēmējdarbībai, e-komerciju, sociālajiem medijiem un komunikāciju digitālajā vidē, kā arī par karjeras iespējām IT nozarē. Projekta noslēgumā tiks organizēts konkurss, kurā dalībniekiem, izmantojot iegūtās zināšanas, būs jāizstrādā prezentācija, blogs vai cita tiešsaistes komunikācija par tēmu „IT manai nākotnes karjerai”, kuras uzdevums būtu iedvesmot jauniešus saistīt savu nākotni ar IT.

Jēkabpilī seminārs notiks maijā*. Semināram var pieteikties Jēkabpils Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centrā, kontaktpersona Inga Grīnberga,  e-pasts: inga.grinberga@titc.lv, tālr 65221333.


*Par semināra norises laiku paziņošu atsevišķi.

Atstājiet komentāru