2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Variešu sakumskolas direktores amatam virza Daci Strožu

Variešu sakumskolas direktores amatam virza Daci Strožu

Krustpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja kārtējā sēdē izskatīja jautājumu par Variešu sākumskolas direktores iecelšanu, šim amatam virzot Daci Strožu.
 
 
Krustpils novada domes priekšsēdētājs Gundars Kalve sacīja, ka uz šo amatu notika pretendentu vērtēšana un komisija neatbalstīja neviena pretendenta kandidatūru, tajā skaitā arī Daces Strožes. Tomēr viņš aicināja komiteju atbalstīt viņas kandidatūru, jo ir saņemta Variešu sākumskolas vecāku vēstule ar 26 parakstiem, kuri lūdz direktores amatā apstiprināt Daci Strožu. Kalve arī piebilda, ka vecāki vēlas zināt līdz mācību gada beigām, kas turpmāk vadīs skolu, lai izlemtu par bērnu tālākizglītošanu un neizlēmība no deputātu puses var draudēt ar bērnu aizplūšanu no Variešu sakumskolas.
 
 
Deputāts Jānis Pastars jautāja vai vērtēšanas komisijai bija iebildumi pret konkrēto kandidāti, ja komisija to neapstiprināja. Gundars Kalve skaidroja, ka konkrēti pret kandidāti nebijis, bet bijuši cita rakstura iebildumi.
 
 
Deputāte Dace Broka norādīja, ka ir neoficiāla informācija, ka izglītības jomā gaidāmas pārmaiņas un turpmāk valsts finansējumu saņems tikai tās skolas, kurās ir 100 un vairāk bērnu. Savukārt mazās skolas būs jāuztur par pašvaldības līdzekļiem vai jāmeklē cits risinājums. Viens no risinājumiem ir veidot filiāles pie šobrīd pagastā esošajām lielākajām skolām, piemēram, Atašienes vidusskolas filiāle varētu būt Mežāres pamatskola, Krustpils pamatskolas filiāle - Variešu sākumskola un Sūnu pamatskolas filiāle – Vīpes pamatskola. Dace Broka arī prognozēja, ja nāksies pieņemt šādu lēmumu būs sagaidāma liela pretestība no mazajām skolām, kas nevēlēsies kļūt par filiālēm. Dace Broka arī piebilda, ka pagaidām nav zināms, kad notiks paredzamās izmaiņas valsts finansējuma pieškiršanā, taču viens esot skaidrs, ka šādas izmaiņas agri vai vēlu ir gaidāmas. Tāpēc viņa ieteica, ka pagaidām nevajdzetu steigties ar Variešu sākumskolas direktora amata apstiprināšanu, jo var nākties, ka drīzi pēc tam būs jālikvidē šī amata vieta. Tāpat arī pagaidām Dacei Strožei kā direktora vietas izpildītājai esot iespējas, strādajot mācību stundās, nopelnīt vairāk nekā ir direktora alga.
 
 
Krustpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja ar balsu vairākumu nolēma virzīt Daci Strožu Variešu sākumskolas direktores amatam. Balsojumā atturējās deputāte Dace Broka. Galīgais lēmums jāpieņem Krustpils novada domei.
 

Komentāri (0-3/3)

  • Elvīra
    02.07.2018 18:16
    Un vel kas tur bij piebilde ka iespējami jaunā direktore kā skolotāja vareetu sanjemt lielaaku algu nekā direktores amatā... bet varbūt vinjā ir cilvēciskais faktors un grib būt pretīm nākoša māmiņam un vinju sdziibaam. Un savest skolu beidzot kartibaa.. sii tēma mani ir ljoti aizkaitinājusi jo tik daudz ko esmu dzirdejusi par shajaa gadaa notiekosho, kāda attieksme ir pret bernu darza audzeknjiem... un ir tikts runaats ar direktori un rezultats nekas nemainaas notiek vel visaadas pavirshiibas!!!!!
  • Elvīra
    02.07.2018 18:16
    Vnk Vriešu sākumskolā tur ir viena vieniiga radu būšana tādēļ daž labs cešas atkal kārtējo reizi protestēt li kas mainās. Vajag pārmainas. Es bushu 27 kas paraxtas, kautgan mans berns tur neiet. Tur nav nekaaaaaadas kartiibas. ĀRPRĀTS tagad baidās no nezin kādām izmainjam likumos, likumi visulaiku mainās un mainisiisss tomeer esam dziļā eiropā.
  • Nav vardu
    02.07.2018 18:16
    Atbalstu deputates Brokas viedokli! Direktora v. i. ari atbildiba mazaka... Kops kura laika Variesos vecaku viedoklis kluvis svarigs, sevuski direktora lieta? Lai paturetu virs udens to, kas vel ir? Nu gan par velu. Strozai liktens lemis but par vaditaju, jo ir, protams, ari citi kandidati, tikai vai tie velas tadi but? Veiksmi Dacei pacelt nepacelamo!

Atstājiet komentāru