2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas komanda uzvar ZZ Čempionātā (PAPILDINĀTA AR FOTO)

Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas komanda uzvar ZZ Čempionātā (PAPILDINĀTA AR FOTO)

Pagājušās nedēļas nogalē Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 8. klase triumfēja "ZZ čempionātā" arēnā "Rīga" – Latvijā lielākajās sporta un prāta spēlēs skolniekiem.
 
 
Klase izcīnīja pirmo vietu 6. – 8. klašu grupā starp 65 komandām. Rīgā notiekošajā finālā piedalījās 195 komandas trīs klašu grupās. Pirms tam novados un Rīgā notika atlase, kurā kopumā par iespēju tikt uz finālu cīnījās vairāk nekā 2000 komandas. Atašienes vidusskolas 8. klase tika finālā uzreiz, savukārt 4. klase izcīnīja vietu finālā papildkārtā, izveidojot savas komandas video.
 
 
Kā stāsta skolotāja Līga Zalāne, sacensības notika no pulksten 10.00 līdz pat 19.00 vakarā trīs daļās. Pirmajā daļā visiem bija jāmācās deja, ko noslēgumā visi 6000 dalībnieki kopīgi izpildīja ar dziedātāju Miku Dukuru. Otrajā daļā sekoja pārbaudījums arēnā "Rīga", kas bija vēsrsts un komandas darbu un saliedētību, savukārt trešā daļa notika ārpus arēnas un saucās "Izmeklētājs un ūdensmetējs". Komandai pret sienu bija jāmet balons, pilns ar ūdeni, pašiem jāizveido ūdens notekcaurule, kur no balona savāktais ūdens tika svērts, nosakot uzvarētāju. Izmeklētāju sadaļā ar speciāli izveidotas aplikācijas palīdzību 20 minūtēs bija jāatbild uz 23 erudīcijas jautājumiem, kur bija gan jau doti atbilžu varianti, gan bija jāatbild savs variants.
 
 
Klasei balvā ir dienas ceļojums uz Berlīni ar privāto lidmašīnu, šādu balvu sarūpējis saldējums "Premia". Skolēni agri no rīta izlidos un vēlu vakarā atgriezīsies Latvijā.
 
 
Klasei uzvarēt palīdzēja skolotājas Anna Karāne un Līga Zalāne. Skolēni jau piecus gadus ir tikuši līdz finālam un nu ir sen pelnīta uzvara.
 
 
Informāciju sagatavoja
Liāna Pudule – Indāne
Krustpils novada
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 zzz
 
zz22

Komentāri (0-1/1)

  • es
    02.07.2018 18:16
    malacīši! Atašiene, rullē!

Atstājiet komentāru