2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Par traģēdijā Atašienē cietušo bāreņu aizbildni iecels radinieku; Rīgas Sociālais dienests gatavs sniegt palīdzību

Par traģēdijā Atašienē cietušo bāreņu aizbildni iecels radinieku; Rīgas Sociālais dienests gatavs sniegt palīdzību

Bērniem, kuri traģēdijā Krustpilī zaudējuši abus vecākus un kļuvuši par bāreņiem, rīt ar bāriņtiesas lēmumu plānots iecelt aizbildni, savukārt Rīgas Sociālais dienests ir gatavs nekavējoties izvērtēt iespējas sniegt palīdzību ģimenei.
 
Kā pastāstīja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs, bāriņtiesas pirmais uzdevums ir darīt visu, lai nodrošinātu likumīgu pārstāvi šiem bērniem. Par trīs bērnu aizbildni pieteicies radinieks, un bāriņtiesa patlaban izvērtē viņa motivāciju un spēju par bērniem rūpēties. Lēmums par šī radinieka iecelšanu par aizbildni tiks izlemts rīt.
 
Krasnogolovs piebilda, ka ģimene, kurā notikusi traģēdija, līdz šim nekad nav nonākusi bāriņtiesas redzeslokā.
 
Patlaban visi trīs bērni joprojām atrodas Jēkabpils slimnīcā, kur vietējā pašvaldība piesaistījusi psihologa palīdzību. Ja bērnu veselības stāvoklis ļaus, pēc aizbildņa iecelšanas viņi nonāks radinieka aprūpē, kurš tālāk pats lems par to, kas bērniem ir labāk, norādīja Krasnogolovs.
 
Informācija par ģimeni saņemta arī Rīgas domes Labklājības departamentā, kas sācis izvērtēt iespējas sniegt palīdzību bērniem un radiniekam, kuram varētu tikt uzticētas aizbildnības tiesības.
 
Rīgas domes Sociālās pārvaldes Sociālo pakalpojumu administrēšanas nodaļas vadītāja Solvita Smilga pastāstīja, ka pašvaldība jau iepriekš ģimenei sniegusi materiālu palīdzību komunālo maksājumu segšanai, jo tā bijusi samērā trūcīga. Sociālā dienesta darbinieki pagājušā vasarā bērnu vecākiem snieguši palīdzību arī bezdarba problēmu risināšanā.
 
Patlaban traģiskās situācijas risināšanai piesaistīti Sociālā dienesta speciālisti, kas vērtēs iespējas palīdzēt šai ģimenei. Smilga norādīja, ka bez vecākiem palikuši trīs puikas piecu līdz 11 gadu vecumā.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru