2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Par traģēdijā Atašienē cietušo bāreņu aizbildni iecelts bērnu mātes brālis

Par traģēdijā Atašienē cietušo bāreņu aizbildni iecelts bērnu mātes brālis

Rīgas bāriņtiesa šodien iecēlusi aizbildni trim bērniem, kuri 8.jūlijā traģiskā negadījumā Atašienē zaudēja abus vecākus - aizbildnību par trim puikām uzņēmies bērnu mātes brālis,  pastāstīja bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.
 
 
Bāriņtiesas vadītājs norādīja, ka vīrietis, kurš pats vēlējies uzņemties aizbildnību pār māsas dēliem, pilnībā atbilst visām prasībām un viņam ir skaidri risinājumi, kā tikt galā ar sarežģīto situāciju. Viņam ir arī iespēja visus trīs bērnus uzņemt savā mājoklī.
 
 
Atbilstoši pastāvošajai likumdošanai bāriņtiesa turpmāk ģimeni apsekos reizi gadā un veiks pārrunas arī ar bērniem.
 
 
Patlaban visi trīs bērni joprojām atrodas Jēkabpils slimnīcā, kur vietējā pašvaldība viņiem nodrošinājusi psihologa palīdzību. Tālāk par bērniem lems ieceltais aizbildnis.
 
 
Tā kā bojā gājušie vecāki bijuši rīdzinieki, ģimenei atbalstu sniegs arī Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālais dienests. Pašvaldība jau iepriekš ģimenei sniegusi materiālu palīdzību komunālo maksājumu segšanai, jo tā bijusi samērā trūcīga. Sociālā dienesta darbinieki pagājušajā vasarā bērnu vecākiem snieguši palīdzību arī bezdarba problēmu risināšanā.
 
 
Kā ziņots, 8.jūlijā ap plkst.12 Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt viņu trīs bērni nogādāti slimnīcā. Bez vecākiem palikuši trīs puikas piecu līdz 11 gadu vecumā.
 
 
Vispirms nāvējošu elektrotraumu guvis viens no vecākiem, bet otrs gājis bojā, mēģinot glābt cietušā dzīvību. Notikuma vietā bija arī pāra trīs nepilngadīgie - 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimuši bērni. Vecākais no bērniem laikus reaģējis un spējis aizvest jaunākos līdz mājām, bet pats devies pēc palīdzības. Nelaimē arī bērni bija guvuši elektrotraumas, un visi nogādāti slimnīcā.
 
 
VP par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru