2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Nometne aizraujošā veidā atklāj pasauli (FOTO)

Nometne aizraujošā veidā atklāj pasauli (FOTO)

Šobrīd aktīvi norit biedrības „Daugavas Pārupieši" rīkotā nometne bērniem un jauniešiem Vecajā Sūnu skolā, Kūku pagastā.
Diennakts nometnē paredzēts iemācīt dalībniekiem dažādas vērtīgas prasmes.

Nometne „Meža skola" sākās otrdien, 15. jūlijā un turpināsies līdz sestdienai, 19. jūlijam. Tajā notiks dažādas sportiskas aktivitātes pasākuma vadītāja Normunda Pastara vadībā un organizācijas Latvijas Aizsargi pārstāvju uzraudzībā.

Biedrība nometni veidojusi vērtīgu iemaņu apgūšanai skolnieku vidū un Kūku pagasta apkārtnes iepazīšanai. Katra diena tajā veltīta atsevišķām nodarbēm. Kā ziņo Pastars, vakardien bija iepazīšanās diena. Notika iekārtošanās, fotorientēšanās un nakts pārgājiens. Šodien aizritējusi ūdens diena. Bērni profesionāļu vadībā iepazinās ar uzvešanos ūdens tuvumā, ūdenī, bīstamās situācijās un kā iegūt dzeramo ūdeni. Rītdien plānota meža diena, kur skolnieki iepazīs dabu un izdzīvošanas pamatelementus. Piektdiena veltīta sportam. Viņiem būs jāizpilda dažādi uzdevumi ar alpīnisma elementiem.

Dienas pirmajā pusē norit bērnu apmācība, otrajā jauniegūto zināšanu pārbaude.

Nometnē aizņemtas trīsdesmit paredzētās vietas. Bērni ieradušies no Mežārēm, Salas, Aknīstes un citām pusēm. Kā komentē Pastars, pieteicās daudz vairāk interesentu nekā iespējams uzņemt.

Paralēli notikumiem norit „Meža skola" mājas lapas veidošana. Pašlaik tajā atrodamas fotogrāfijas. Nometnes dienās kopā ar bērniem un jauniešiem tajā plānots apkopot informāciju par Kūku pagasta ezeriem un mežiem. Mājas lapu prezentēs nometnes noslēguma dienā sestdienā.
 
Foto: Meža skolas mājas lapa

Atstājiet komentāru