2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Krustpils novada ārkārtas sēdē lemj par vairāk nekā miljons eiro kredīta ņemšanu

Krustpils novada ārkārtas sēdē lemj par vairāk nekā miljons eiro kredīta ņemšanu

Šodien notika Krustpils novada domes ārkārtas sēde, kurā lēma par vairāku kredītu ņemšanu, tajā skaitā arī par vairāk nekā miljons eiro liela kredīta ņemšanu Variešu sākumskolas vajadzībām.
 
Ārkārtas sēdes darba kārtība paredz, ka izskatīti trīs jautājumi: Par aizņēmumu Valsts kasē „Mazlietota mikroautobusa iegāde Krustpils novada pašvaldības vajadzībām" , Par aizņēmumu Valsts kasē Vīpes pamatskolas sporta zāles rekonstrukcijas 1.kārtai un Par aizņēmumu Valsts kasē "Variešu sākumskolas piebūves – mācību telpu un sporta zāles – būvniecībai".
 
Mazlietota mikroautobusa iegādei Krustpils novada pašvaldības vajadzībām paredzēts ņemt Valsts kasē aizņēmumu 32 900 eiro. Aizņēmumu paredzēts atmaksāt četru gadu laikā.
 
 
Vīpes pamatskolas sporta zāles rekonstrukcijas 1.kārtai paredzēts ņemt aizņēmumu 96 449,90 eiro Valsts kasē. Aizņēmumu atmaksās desmit gadu laikā.
 
 
Savukārt Variešu sākumskolas piebūves – mācību telpu un sporta zāles – būvniecībai Krustpils novada dome plāno ņemt aizņēmumu 1 071 015,18 eiro Valsts kasē uz trim gadiem. Aizņēmumu paredzēts izņemt šogad un nākamgad. Savukārt atmaksāt 20 gadu laikā līdz 2034.gadam, atmaksu sakot no nākamā gada.
 
 
Visi aizņēmumi tiek garantēti aizņēmumi garantēt ar pašvaldības pamatbudžeta līdzekļiem.
 
 
Kā portālu Radio1.lv informēja pašvaldībā, minētie aizņēmumi nav izdiskutēti komiteju sēdēs un daļa deputātu ar šiem lēmumiem iepazīstināti tikai 15. septembra pēcpusdienā.
 
 

Komentāri (0-7/7)

  • VIŅA
    02.07.2018 18:20
    par miljonu nobalsoja visa vienotība un nacionļisti-Pabērzs,FELSS,LAZD DĀNS,STALIDZĀNS,KALNIŅŠ,JAKSON E,SKALBE,GRAVĀNS,VĪTOLA
  • es
    02.07.2018 18:20
    informācijai tiem, kas piemirsuši, ka Krustpils pamatskolu tiesas ceļā atņēma pilsētai kā savu vēsturisko īpašumu un to izdarīja arī deputāti ar saviem murgainajiem balsojumiem, nedomājot par cilvēkiem! Un galvenais tā laika deputāts joprojām sēž Krustpils novadā un turpina no pagrīdes organizēt stulbus projektus kā Variešu skolas veido;sana un sporta zāles celtniecība...vienu zāli arī uzcēla, kur tagad novada administrācija sporto....un cik man zināms, tad Krustpils pamatskolā mācās pār 50 novada bērnu un protams arī pilsētnieki.un interesanti , kur plāno sūtīt bŗnus pēc Variešu skolas apsolvēšanas-7-9klases? vai gatavos Ļaudonai, ja negrib savu novada skolu-Krustpils pamatskolu?
  • Fakts
    02.07.2018 18:20
    Jā, Gundars Kalve iestidzis tajā pašā purvā.Bēdīgi.
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    PIE VARAS VIENI UN TIE PAŠI -IZSAIMNIEKO VISU KO VAR...TĀ MĒS LV GREMDĒJAM NOST .VISS KRUSTPILS NOVADS VIENĀS SPORTA ZĀLĒS, KURAS RĪTA PUSĒ STĀV TUKŠAS, VAKARPUSĒ NOVADA VARASVĪRI AR SAVĀM GIMENĒM UN DRAUDZENĒM TUSĒJAS!PAMATĀ PILSĒTNIEKI....VĀJPRĀTS!
  • Dina
    02.07.2018 18:20
    Par tādu milzīgu summu vispirms bija jālemj komitejās
  • Anna
    02.07.2018 18:20
    kā var izlemt ņemt tik lielu naudu daži cilvēki, vai tad Variešu pagastā nekas vairāk nav vajadzīgs, kaut vai Liepenes apsaimniekošana un citu iestāžu normāla funkcionēšana!!! nu pamatīgi ieciklējušies..........nevienam pat deputātam tas neinteresē, pacelsim tikai roku...Šausmas, pagastas jau nav bizness, kur var nopelnīt, tā ir mūsu nauda
  • Ana
    02.07.2018 18:20
    Tas ir ārprāts, apturiet kāds to nenormālo novada darbību Variešu skolas sakarā. Būvēs pa miljonu zāli skolai, kur knapi savākuši skolniekus, kur vispār ir izmirstoša vide, cilvēku praktiski nav un tie, kas ir, lielākā daļa dzer alkoholu. Vispārs jāapbrīno to idiotu kopums, kas savākušies novada domē. Jābrīnās arī par vēlētājiem, bet ko jau var gribēt no alkoholā grimstoša cilvēku kopuma....

Atstājiet komentāru