2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Klāt Latvijas Mazpulku reģionālie forumi!

Klāt Latvijas Mazpulku reģionālie forumi!

Šogad kopā Latvijā notika četri reģionālie forumi (Ezerē, Liepupē, Līvānos un Rēzeknē), kuru laikā labākie mazpulcēni prezentēja savus šī gada izstrādātos projektus.
 

Sūnu 748. mazpulka mazpulcēni šogad ir izstrādājuši un realizējuši 30 projektus. Lielākā daļa tos ir veiksmīgi aizstāvējuši novada mēroga ražas skatē Jēkabpils Bērnu un Jauniešu centrā. 12 labākie mazpulcēni (D. Ļūļāka, K. P. Bebre, E. Bizauska, L. Ozoliņa, E. Lesiņa, L. Kalve, B. K. Ločmele, A. Turkupols, A. Fedulova, V. Voitehoviča, L. Pastare, R. Dubkova) 24.oktobrī savus projektus aizstāvēja Līvānos. Atzinības par pārliecinošu projekta prezentāciju un teicamu dalību Latvijas Mazpulku reģionālajā projektu forumā ieguva: Linda Ozoliņa par projektu "Vasaras aveņu audzēšana" un Loreta Kalve par projektu „Arbūzu audzēšana" .

Ierodoties Līvānos, mazpulcēni varēja piedalīties tirdziņā, tirgojot savu produkciju un iepērkoties. Tirdziņā var iegādāties mazpulcēnu audzētos dārzeņus, gatavotos konservus un saldumus, rokdarbus , medus produkciju un citas vērtīgas lietas . Mūsu Artūrs tirgoja pašgatavotas pildītās vafeles. Tās bija tik garšīgas, ka izpirka 10 minūtēs. Tad sekoja projektu aizstāvēšana. Pēc to prezentācijas mazpulcēni un vadītāji devās ekskursijā pa Līvāniem, apmeklējot multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru „Kvartāls", Līvānu amatniecības centru un Stikla muzeju. Brīvbrīžos spēlēja galda spēles, piedalījās radošajās darbnīcās un veica dažādas aktivitātes manēžā. Beāte saka: "Man ļoti patika ekskursija uz jauniešu centru, tā iekārtojums un piedāvātās iespējas.
 
 
Jaunieši pēc skolas tur savu brīvo laiku pavada ikdienas līdz 21.00. Bija jauki satikt vecos un jaunos draugus, kā arī radošajās darbnīcās varēja sev izgatavot atstarotājus". Savukārt mazpulku vadītājiem radošajā darbnīcā bija iespēja "vārīt ziepes". Pasākuma noslēgumā notika dziedāšana un dejošana folkloras kopas "Ceiruleitis" pavadībā . Kā katru gadu arī šogad Latvijas Mazpulki pasniedza pateicības un dāvināja ābelīšu stādus ģimenēm, kuras sniegušas nesavtīgu atbalstu mazpulkam un mazpulcēniem. Pateicību no Kūku pagasta ieguva Voitehoviču ģimene, no kuras nāk trīs spēcīgi un pamatīgi mazpulcēni: Vladislavs, Artūrs un Viktorija. Paldies par atbalstu viņu mammai Natālijai Voitehovičai.
 

Projektu forumos mazpulcēni gūst jaunu pieredzi un daudz pozitīvu pārsteigumu. Tāpat arī iespēju apmeklēt un iepazīt kādu no Latvijas pilsētām. Paldies Līvānu 1. Valsts ģimnāzijas kolektīvam par draudzīgo un sirsnīgo uzņemšanu, bet Kūku pagasta pašvaldībai un Sūnu skolas direktorei Valdai Kalniņai par atbalstu.
 

Sūnu 748.mazpulka vadītāja Daina Kalve
 

Atstājiet komentāru