2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Oktobrī noslēgusies līdaku mazuļu ielaišana Krustpils novada ūdenstilpēs (FOTO)

Oktobrī noslēgusies līdaku mazuļu ielaišana Krustpils novada ūdenstilpēs (FOTO)

Krustpils novada pašvaldība saņēmusi atbalstu trim Zivju fonda padomē 2014.gada martā iesniegtajiem projektiem par zivju resursu pavairošanu Krustpils novada ūdenstilpēs.

Projekts “Zivju resursu atjaunošana Krustpils novada Marinzejas ezerā” saņēma 4037,00 eiro atbalstu. Ar šī finansējuma palīdzību ezers tiks pie 9500 vienvasaras līdaku mazuļiem, kuru atvešanu un ielaišanu ezerā nodrošina 2 piegādātāji – Z/s „Straumēni” no Limbažu novada un Sandis Dzenītis no Durbes novada.

Projekts “Zivju resursu atjaunošana Krustpils novada Baļotes ezerā” saņēma tikpat lielu atbalstu – 4037,00 eiro no Zivju fonda, un arī tajā oktobrī ielaisti 9500 līdaku mazuļi, kurus nodrošina un piegādā SIA „Zive” no Tukuma novada.

Šī pati firma nodrošina arī projekta “Zivju resursu atjaunošana Krustpils novada Laukezerā” paredzēto 5000 līdaku mazuļu piegādi un ielaišanu par summu 1787,00 eiro.


Visos zivju mazuļu ielaišanas pasākumos piedalās pašvaldības, Pārtikas un veterinārā dienesta, kā arī Daugavpils reģionālās vides pārvaldes pārstāvji.

Plānošanas un attīstības nodaļas

speciāliste projektu un attīstības jautājumos

Astra Biseniece

 

Atstājiet komentāru