2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Variešu sākumskolas sporta zāles pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu (FOTO)

Variešu sākumskolas sporta zāles pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu (FOTO)

Trešdien Variešu sākumskolas jaunās sporta zāles pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.
 

Svinīgajā pasākumā piedalījās Krustpils novada domes, Variešu pagasta, Vāriešu sākumskolas vadība, skolotāji un skolēni, Krustpils pamatskolas vadība, kā arī arhitekti, celtnieki, autoruzraudzības un būvuzraudzības pārstāvji.
 
 
Svinīgo pasākumu vadīja Krustpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Liāna Pudule-Indāne. Pasākums sākās ar Variešu sākumskolas bērnu dzejas montāžu. Pēc tam klātesošos uzrunāja Krustpils novada pašvaldības priekšsēdetājs Gundars Kalve.
 
 
"Šeit manā dzīvē ir notikušas vairākas lietas pirmo reizi. Te es atklāju renovēto Variešu sākumskolu un te es pirmo reizi dzīvē piedalos kapsulas ar vēstījumu iemūrēšanā un ceru, ka pēc kāda laika te es atklāšu jauno sporta zāli. Kad es gāju skolā man bija fizkultūra, tagad ir sports. Nosaukums nav būtisks, svarīgi, lai bērni sporto un ir fiziski aktīvi, tad tie augs taisnām mugurām un taisnu prātu un gaišām domām galvās. Es ceru, ka pēc kāda laika mēs atklāsim Variešu piebūvi un bērniem būs iespēja sportot. Ne velti mēdz teikt - veselā miesā vesels gars. Novēlu bērniem augt sportiskiem un celtniekiem – lai ir droši pamati un ēka raiti būvējas," Gundars Kalve.
 
 
Jēkabpils Variešu sākumskolas direktore Dace Stroža kapsulas iemūrēšanas pasākumā iepazīstināja ar bērnu sveicieniem – zīmējumiem, kuros viņi bija attēlojuši jauno sporta zāli.
 
 
Laba vēlējumus teica arī Variešu pagasta pārvaldnieks, celtnieki, arhitekti un būvuzraugi.
 
 
Kapsulā tika ievietots – Vēstījums, bērnu zīmējumi un jaunākais Krustpils novada laikraksta numurs.
 
 
Jau ziņots, ka Variešu sākumskolas piebūves – mācību kabinetu un sporta zāles būvei pašvaldība ņems ilgtermiņa aizņēmumu - 1071015, 81 eiro Valsts kasē uz trim gadiem ar valsts noteikto procentu likmi ar tās fiksēšanas periodu ik pēc viena gada. Kredīta atmaksas termiņš ir 2034. gads. Katru gadu vajadzēs atmaksāt 53550, 80 eiro. Aizņēmums tiek garantēts no pašvaldības pamatbudžeta līdzekļiem.
 
 
Tāpat arī vēstīts, ka šā gada rudenī ir sākta skolas piebūves būvniecība, kam sekos arī sporta zāles celšana. Būvdarbus veic SIA "LC Būve", savukārt būvuzraudzību - SIA "Būvkonsultants". Projektēšanu veica SIA "BM-projekts", kas nodrošinās arī autoruzraudzību.
 
 
Foto: Sandra Mikanovska, Sintija Klūga
 
 
Lūk, kapsulā iemūrētā vēstījuma teksts:
 
 
VĒSTĪJUMS NĀKOTNEI
Variešos, Krustpils novadā, 2014. gada 26. novembrī
 
Godātais lasītāj!

Šis vēstījums ir uzrakstīts 2014. gada 26. novembrī un ir ievietots kapsulā, kas šodien tiek iemūrēta Variešu sākumskolas piebūves pamatos Variešu pagastā, Krustpils novadā.

Variešu sākumskolas piebūve – mācību telpas un sporta zāle - tiek būvēta, lai paplašinātu un attīstītu Variešu sākumskolu, lai nodrošinātu bērniem pilnvērtīgu mācību procesu, kā arī sportošanas iespējas gan skolēniem, gan Variešu pagasta iedzīvotājiem.

Variešu sākumskolas piebūvi – mācību telpas un sporta zāli - pēc Krustpils novada pašvaldības pasūtījuma būvē SIA "LC Būve". Būvuzraudzību nodrošina SIA "Būvkonsultants". Projektēšanu veica SIA "BM-projekts", kas nodrošina arī autoruzraudzību.

Liecībai par šo dienu vēstījumam pievienojam arī Variešu sākumskolas skolēnu un pirmsskolas grupu zīmējumus, kā arī jaunāko Krustpils novada pašvaldības informatīvo izdevumu "Krustpils Novadnieks".

Svinīgajā kapsulas iemūrēšanā piedalās Krustpils novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gundars Kalve, SIA "LC Būve" valdes priekšsēdētājs Dainis Dzērvītis, Variešu pagasta pārvaldes vadītājs Aivars Jaksons, Variešu sākumskolas direktore Dace Stroža, Krustpils novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītājs Kārlis Stars, SIA "Būvkonsultants" valdes loceklis Normunds Eglītis, SIA "BM-projekts" projektu vadītājs Kristaps Klints.
 
Gundars Kalve
Dainis Dzērvītis

Komentāri (0-10/10)

  • antons
    02.07.2018 18:22
    Šī sporta zāle kā Rīgas Zolidūtes Maxima.....
  • Guest
    02.07.2018 18:21
    Rota:
    Priecigo pagasta iedzivotaju gan daudz sanacis, vai ne? Visi strada vai izbraukusi?

    Un to skolas bērnu ar tā pamaz... nu nevajadzēja mums to miljonu vērto sporta zāli.
  • Guest
    02.07.2018 18:21
    ha, ha!:
    Neienāca prātā bērniem un skolotājām ķiverītes izdalīt!

    man tas, ka bērniem nav ķiveru arī uzreiz acīs ielēca
  • interesanti
    02.07.2018 18:21
    Interesanti, kādu vēstījumu nākamajām paaudzēm iebetonēja Salas peldbaseina pamatos?
  • Rota
    02.07.2018 18:21
    Nezinu, ko tada vestijuma butu jaraksta, bet sis man skiet galigi mulkigs pasakums. Vai nu sie uzvardi un zimejumi butu jaierok zeme? Labak butu, ja tie tiktu izlikti visiem redzama vieta, kad eka butu nodota lietosanai. Ja nu peksni kas, zinatu atbildigos uzreiz, nevis pec 500 gadiem!!! Sads teksts man neskiet nakamo paaudzu cienigs: nav svinigs un svarigs.
  • ha, ha!
    02.07.2018 18:21
    Neienāca prātā bērniem un skolotājām ķiverītes izdalīt!
  • skats no malas
    02.07.2018 18:21
    Baseinu arī tur plānots ierīkot? Kungi un korespondenti ķiverēs, bērni - bez tām. Kronis visam!
  • Rota
    02.07.2018 18:21
    Stiebrina ar pakautrejusies kiveriti uzlikt...
  • mika13
    02.07.2018 18:21
    kungi ķiverēs, bērniem gan aizmirsuši būvlaukumā iedot ķiverītes...
  • Rota
    02.07.2018 18:21
    Priecigo pagasta iedzivotaju gan daudz sanacis, vai ne? Visi strada vai izbraukusi?

Atstājiet komentāru