2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Putras mēnesis Sūnu pamatskolā

Putras mēnesis Sūnu pamatskolā

10. oktobris ir Starptautiskā putras diena, tādēļ oktobra mēnesī  Latvijas skolas īsteno Putras programmu. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar „Rīgas Dzirnavnieks”, Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). 

Uztura speciālisti atzīst, ka aptuveni pusei no uztura ir jāveido graudaugu produktiem. Lai veicinātu skolēnu zināšanas par graudaugu lomu uzturā, Sūnu pamatskolas 1.- 4.klase šogad pieteica dalību Putras programmai. Tās ietvaros skolēniem bija iespēja soli pa solim uzzināt, kāpēc putras ir svarīgi ēst, kāpēc un kādas putras ēd Latvijā pazīstamas personas.

Skolēni veica arī dažādus uzdevumus saistībā ar putru un graudaugiem – zīmēja labības laukus, domāja mīklas un ticējumus, pētīja receptes, vārīja putras un cepa gardus pārslu cepumus, veica rokdarbus, sacerēja apsveikuma dzejoli. Galvenais uzdevums bija Putras dzimšanas dienas izstādes izveidošana skolas ēdamzālē , jo Herkuless putrām šogad aprit 60 gadi. Par izstādi, kuru veidoja sākumskolas skolēni,liels prieks bija gan pašiem veidotājiem, gan lielajiem skolēniem un skolas darbiniekiem. Visām aktivitātēm līdzi varēja sekot sociālajā tīklā draugiem.lv.

Noslēgumā skolēni saņēma „Rīgas dzirnavnieka” gardās putriņas, bukletus un diplomus par piedalīšanos Putras programmā.
 
Avots: krustpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • kāpēc???
    02.07.2018 18:23
    Kāpēc bilde no Krustpils Pamatskolas???

Atstājiet komentāru