2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

„ERUDĪTS-2015” Sūnu pamatskolā

„ERUDĪTS-2015” Sūnu pamatskolā

Būt gudram ir stilīgi! Šī doma arvien vairāk raksturo mūsdienu jaunatni un viņu tieksmi pēc zināšanām.

Lai veicinātu skolēnu interesi par dabaszinību jomas mācību priekšmetiem, 12. martā Sūnu pamatskolā tika organizēts pasākums vecāko klašu skolēniem „Erudīts 2015”.

Deviņas komandas cīnījās par nomināciju „Erudīts-2015”. Pat tie, kuriem matemātika vai ķīmija sagādā grūtības ikdienā, ar lielāko prieku piedalījās konkursos un ar interesi pildīja uzdevumus. Komandām, kuru kapteiņi bija 9. klases skolēni, vajadzēja sagatavot mājas darbu un savas komandas prezentāciju. Skolas zālē tika izveidota katra dabaszinību cikla mācību priekšmeta stacija, kurās komandu dalībniekiem vajadzēja izpildīt noteiktus uzdevumus. Piemēram - salikt elektrisko ķēdi, pēc kontūras atpazīt valsti, nosaukt augu sugas, pēc dzejas rindām un pat pēc garšas atpazīt ikdienā sastopamas ķīmiskas vielas, atrast pazudušus skaitļus u.c. Rezultātus apkopoja kompetenta žūrijas komisija. Saskaitot visus punktus, pirmajā vietā komanda „Hloroplasti” (kapteinis Sandis Zemītis), otrā vieta komandai „Krustnagliņas” ( kapteine Viktorija Ļūļāka), trešā vieta komandai „Einšteini” ( kapteinis Aigars Liepiņš). Taču ieguvēji bija visi.

Spriežot pēc lielās aktivitātes un pozitīvajām emocijām, domājams, ka arī audzēkņu interese par dabas zinībām un matemātiku būs pieaugusi. un šie mācību priekšmeti kļūs populāri mūsu skolā un noteicošie nākotnes profesijas izvēlē.

Ludmila Jemeļjanova, pasākuma organizatore

Atstājiet komentāru