2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

„Kad es izaugšu, es kļūšu par…”

„Kad es izaugšu, es kļūšu par…”

13. martā Sūnu pamatskolā norisinājās pasākums 1. - 4.klasēm „Iepazīsti profesijas”. Pasākuma mērķis iepazīt profesijas un parādīt savu erudīciju un zināšanas par dažādām profesijām.

Pasākuma pirmajā daļā skolēni sagaidīja ciemiņus – BJC pulciņa „Gudro.LV” pasniedzēju Andu Krūmiņu, kura nodemonstrēja dažādus zinātniskus eksperimentus un iesaistīja tajos arī skolēnus. Ar elektriķa profesiju skolēnus iepazīstināja ZA EUD uzskaites iekārtu inženieris Raitis Abatnieks, kurš parādīja dažādus skaitītājus, elektromērinstrumentus, ierīci slēptu elektropievienojumu meklēšanai, kas skolēnu vidū, īpaši zēnu, radīja lielu interesi un sajūsmu. Sadarbojoties ar vecākiem, aicinājām mammu Loru Bizausku iepazīstināt ar friziera profesiju. Divām skolniecēm tika izveidotas skaistas frizūras. Šī profesija izraisīja lielu interesi meiteņu vidū.

Pasākuma otrajā daļā sākās konkurss, kurā skolēni tika sadalīti grupās un noteiktā laikā veica dotos uzdevumus saistībā ar profesijām. Ātrums, veiklība, zināšanas, sadarbība – prasmes, kas noderēja veicot uzdevumus.

Pirmo vietu ieguva komanda „Gudrie zinātnieki”, otro – „Leģendārie piloti”, trešo – „Foršie policisti". Skolēni saņēma diplomus, pateicības un nelielas veicināšanas balviņas.

 

 

Skolotājas Agrita Zolberga un Dace Vališina

Atstājiet komentāru