2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Sūnu pamatskolai - 95!

Sūnu pamatskolai - 95!

Ikviens dzimšanas brīdis ir zvaigznēs ierakstīts. Kā cilvēkbērnam, tā arī skolai. Dzimšanas dienu neizvēlas, bet to svin un gaviļnieku sumina. Mūsu skaistajai un mīļajai skolai šogad aprit 95. Katram šīs skolas skolotājam, skolēnam, vecākam un absolventam tie ir tikpat īpaši svētki kā paša vai savu tuvāko cilvēku dzimšanas diena. Tāpat kā katrs savā gadu mijā, arī skolas svētkos mēs pārdomājam to, kas pēdējos gados noticis, kas mainījies, kas piepildījies, ko varbūt varējām darīt citādāk vai kas tomēr neizdevās.

Daudz var diskutēt par vecāku lomu skolā: ko dod aktīva iesaistīšanās un sadarbības veicināšana starp vecāku, pedagogu un bērnu. Domāju, ka mūsu skolai šajā ziņā ir paveicies - mums ir draudzīgs skolas kolektīvs, daudz smaidīgu bērnu, aktīvi vecāki.

Pēdējos gados skolēnu vecāki izrādījuši lielu aktivitāti un vēlmi piedalīties skolas dzīvē. Pateicoties tam, skolā regulāri notiek Skolas padomes sapulces, vecāku dienas. Tajās tiek apskatīti, izdiskutēti un risināti dažāda veida jautājumi. Notiek saliedējoši un radoši pasākumi ģimenēm, mācību braucieni un aktivitātes ar vecāku līdzdalību, izglītojoši semināri un sapulces vecākiem, bērniem un skolotājiem. Ir notikušas sporta spēles kopā ar vecākiem, talkas, atpūtas vakari, sadraudzības pasākumi starp Biķernieku un Sūnu pamatskolām, sadarbība ar Kūku bibliotēku, ar novada pašvaldību, Krustpils novada domes izbraukuma sēde skolā, mācību ekskursijas, bērnu radošo darbu izstādes, elektronisko žurnālu Mykoob.lv sistēmā ieviešana, iesaistīšanās Teterevu fonda akcijā par redzes bezmaksas pārbaudi un briļļu iegādi, makulatūras vākšanas akcija un daudzas citas aktivitātes. Viennozīmīgi visas šīs kopīgās darbošanās saliedē gan vecākus, gan skolēnus, gan skolotājus. Protams, ir lietas, kas pagaidām vēl ir tikai ideju līmenī, bet mēs varam būt gandarīti par paveikto! Jo tikai kopā mēs esam stipri, un tikai kopā mēs varam panākt daudz ko un padarīt mūsu skolu labāku!

Uz tikšanos skolas jubilejas pasākumā 1.maijā!

Daudz laimes Tev, skola! Ilgu mūžu, možu garu un radošus darbus arī turpmāk!

Skolas padomes vārdā

Jeļena Hnikina

Komentāri (0-3/3)

  • Juris
    02.07.2018 18:22
    ... un šo "Kūku" skolu ir absolvējuši labi ja 10% no visiem "Sūnu pamatskolas absolventiem". Skumji, jo tā vairs nav tā skola un tā atmosfēra, kur reiz mācījās, mācīja lielākā daļa šīs skolas kā skolotāju, tā absolventu.
  • es
    02.07.2018 18:22
    Iluta:
    Sūnu skolas beidzēji-sarosās!Gatavojiet tik dāvanas un uz tikšanos maijā!Foto skolu pat atpazīt nevar, kā mainījusies.

    Skolu nevar atpazit, jo taa ir pavisam citaas telpaas. :(
  • Iluta
    02.07.2018 18:22
    Sūnu skolas beidzēji-sarosās!Gatavojiet tik dāvanas un uz tikšanos maijā!Foto skolu pat atpazīt nevar, kā mainījusies.

Atstājiet komentāru