2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Visu daru es ar prieku!

Visu daru es ar prieku!

Staļģenes mazpulks un Latvijas Mazpulku Rīgas klubiņš 30.maijā aicināja mazpulcēnus, veselīgā dzīvesveida piekritējus sajust sevī saules dāvāto enerģiju, domāt zaļi un piedalīties XX MAZPULKU SPORTA SPĒLĒS Staļģenē. Kopīgā braucienā uz sporta spēlēm devās Sūnu, Dignājas, Krustpils, Ābeļu, Viesītes, Jēkabpils BJC mazpulku komandas un viņu vadītājas(Daina Kalve, Arta Pavāre, Aivita Ķiploka, Rudīte Feldmane , Sandra Utināne, Sandra Āriņa).Diena bija saulaina un silta kā radīta sportiskām aktivitātēm. Pasākumā piedalījās 300 dalībnieku, kas veidoja 75 komandas un vēl liels skaits atbalstītāju.
Pasākuma mērķis bija popularizēt sportiska un videi draudzīga dzīvesveida tradīcijas lauku jauniešu vidū, piedāvājot sportiskas un aizraujošas, veselību veicinošas un izzinošas sacensības. Ierodoties pasākuma vietā komandas iepazinās ar sacensībās iekļautajām sportiskajām aktivitātēm , kas tika sadalītas pa takām: ātruma, veiklības, bagātības, prāta, sporta ,drosmes, atrakcijas, prasmju, mērķtiecības takas .Kā arī Jaunsargi bija izveidojuši savus aktivitāšu posmus. Bet individuāli varēja piedalīties šautriņu mešanā, basketbola metienos un glāžu piramīdu celšanā. Mazpulku vadītāji brīvajā laikā apmeklēja Latvijas lielākā graudu un rapšu audzētāju kooperatīva „Latraps” uzbūvēto iesalnīcu Staļģenē. Kā arī apskatīja Joahima Zīgerista mājas „Šauvas”. Interesants apskates objekts ir Dzintara baznīca, kas atrodas blakus teritorijā.
Īpaša šī sporta diena izvērtās Sūnu 748.mazpulka vidējai komandai ”Zaļais spēks”(Loreta Kalve ,Gunta Pastare, Artūrs Turkupols, Aivis Liepiņš), kuri braši cīnījās un sīvā konkurencē ieguva 1.vietu. Savukārt Krustpils mazpulka komandas dalībnieks Matīss Navenickis ieguva 1.vietu glāžu piramīdu celšanā.
Mazpulcēni, kas sporto, dara to tādēļ, ka sports rada viņiem prieku. Sports sniedz piedzīvojumus kopā ar draugiem un dod rūdījumu tālākai dzīvei. Parādās sacensību gars, kas iemāca tiekties uz kādu mērķi. Un Latvijai taču ir vajadzīgi mērķtiecīgi jaunieši!

Sūnu 748.mazpulka vadītāja Daina Kalve

Atstājiet komentāru