2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Sūnu skolas jubileja  aizvadīta

Sūnu skolas jubileja aizvadīta

Krāsaini sapņi par tevi
Krāsaini sapņi par mums,
Krāsaini sapņi lai izrotā dienas
Tev, man un jums.

1.maija diena, saulaina un silta , Sūnu skolā bija īsta sapņu zeme. Emocijas un atkal satikšanās prieks tika tverts caur dvēseles un nākotnes sapņu prizmu. Skolotāja Inita Beinaroviča Sapņu fejas tēlā sirsnīgā gaisotnē kopā ar viesiem izstaigāja Sūnu pamatskolas vēstures ceļus no 1920. gada līdz mūsdienām. Pārpildītajā zālē skolēnu rūpīgi gatavotie priekšnesumi mijās ar absolventu ( pat no 1957. gada) atmiņu stāstījumiem un laba vēlējumiem. Tika sveikti bijušie skolotāji, klātesošie iepazīstināti ar šodienas kolektīvu. Kā visās dzimšanas dienās, arī skolas 95 jubilejā, bija ziedi, dāvanas un lielā dzimšanas dienas torte. To skolai dāvāja skolas absolvente Valda Golubova. Katrs, kas nāca sveikt skolu jubilejā, savu sapni par skolas nākotni pievienoja simboliskam sapņu ķērājam.
Nozīmīgs jubilejas gads bijis arī ar to, ka skatītāju vērtēšanai aprīlī tika nodota dokumentālā filma par ilggadējo Sūnu skolas skolotāju Jāni Āboliņu. Svētku vakara gaitā tik daudzi vēlējās to noskatīties, ka bija nepieciešami vairāki seansi. Ar absolventiem tikās arī pats skolotājs un kavējās atmiņās par Sūnu skolā pavadītajiem gadiem.
Skolotāja Skaidrīte Neimane šogad atzīmē savu 40 gadu darba jubileju . Viss darba mūžs aizvadīts vienā darba vietā- Sūnās. Apkopojot skolas vēsturi , viņas rokām tika izveidota ekspozīcija „Sūnu skolas 95 kanoni”. Tajos sevi varēja atrast ikviens, kam kaut nedaudz, bet dzīve ir bijusi saistīta ar šo skolu.
Sapņi nosaukti vārdā, atlaisti visumā, lai atgrieztos uz zemes un piepildītos. Ja ļoti, ļoti tic, tad viss arī izdodas. Sūnu skola ir ceļā uz simtgadi- ar katru gadu jaunāka, skaistāka, garīgi bagātāka.

Valda Kalniņa- skolas direktore

Atstājiet komentāru