2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Jaunajā mācību gadā Mežāres pamatskolu vadīs Aija Rogāle

Jaunajā mācību gadā Mežāres pamatskolu vadīs Aija Rogāle

Krustpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gundars Kalve sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka no 20.augusta Mežāres pamaskolas direktores vietas izpildītāja būs Aija Rogāle.

 

“Līdzšinējā direktore Valda Kalniņa, kas vadīja trīs skolas – Mežāres, Vīpes un Sūnu pamatskolu - iesniegusi atlūgumu, jo vadīt trīs skolas ir liela slodze un no vienas viņa vēlējusies atteikties. Tāpēc, sākoties jaunam mācību cēlienam, Mežāres pamatskolas vadību, kā diektores vietas izpildītāja, ir uzņēmusies Aija Rogāle,” saka Gundars Kalve.

 

Viņš piebilst, ka Aija Rogāle Krustpils novada pašvaldībai prezentējusi savu redzējumu Mežāres pamatskolas vadīšanā un tas bijis pārliecinošs. Gundars Kalve sacīja, ka izsludinot pieteikšanos Mežāres pamatskolas direktora amatam, pašvaldība iesniegumu uz šo amatu gaidīs arī no Aijas Rogāles.

 

Gundars Kalve atzina, ka Mežāres pamatskolā pēdējo gadu laikā sarucis skolēnu skaits. Viens no iemesliem, kāpēc vecāki izvēlas bērnus vest uz citām skolām ir vecāku bažas, ka Mežāres pamatskolā tie nesaņems pietiekami kvalitatīvu izglītību latviešu valodā.

 

“Ir novērots, ka tad, kad skolā ir pārstāvji no novada vai citi viesi – visi pedagogi runā valsts valodā, savukārt, kad sākas skolas ikdiena, savstarpējā sarunvaloda ir krievu valoda, kuras lietošana pie kafijas tases starpbrīdī pedagogu istabā pārceļas arī uz darbu klasē. Manuprāt, tas nav pieļaujami,” uzsver Gundars Kalve.

 

Viņš norāda, ka skolā gan sarunvalodā, gan strādājot mācību stundās ir jālieto valsts valoda, proti, latviešu valoda. Gundars Kalve piebilda, ka Aijai Rogālei ir savs redzējums, kā to nodrošināt un, kā piesaistīt bērnus skolai.

 

Foto: No Aijas Rogāles privāta arhīva/ facebook.com

Komentāri (0-8/8)

  • Mežāre
    02.07.2018 18:32
    Varbūt arī daži bērni runā krievu valodā , bet es nedzirdētu ka kāds skolotājs runātu krievu valodā. Es gribu pateikt vispirms vajag uzzināt vairāk par mums un tad teikt.
  • Mezariesi var
    02.07.2018 18:25
    Vislabaka skola .Macijos 9 gadus un esmu pilnigi parliecinats ka skola ir kvalitativa latviesu valoda .Mezariesi uz prieksu .lai dzivo Mezares pamatskola
  • Nesaprotu
    02.07.2018 18:23
    Kāpēc tika dzēsts komentārs par to, ka tie kas grib ieņemt vadošos amatus, piestāstīs nezin ko, un tad jau pārējie nevarēs attaisnoties?
    Bet šeit atstāti komentāri ar uzvārdiem, kas patiešām ir nepatiesi.
  • Inese
    02.07.2018 18:23
    līdzšinējai direktorei Valdai Kalniņai nebija laika strādāt Mežāres skolā, kaut kā vajadzēja iztērēt novada iedalīto degvielu, darba laikā braukājot pilsētā pa veikaliem un frizētavām.
  • Mežāre
    02.07.2018 18:23
    God. kungs Kalve, lūdzam Jūs precizēt tos skolotājus, kuri lieto krievu valodu skolā?
  • Zigurds
    02.07.2018 18:23
    jā, jā Kalve tikai Kalniņu klausās, ar skolotājiem pat runājis netika.... kā nekā partijas biedri.
  • skolotāja
    02.07.2018 18:23
    cien. Kalve pa šo laiku skolā ir bijis tikai 1-2 reizes, acīm redzot stipri maldās vai neizprot skolas iekšējo situāciju.
  • jaa
    02.07.2018 18:23
    Lai veicas!

Atstājiet komentāru