2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pozitīvu emociju gaisotnē aizvadīti Krustpils novada svētki 2015 (FOTO)

Pozitīvu emociju gaisotnē aizvadīti Krustpils novada svētki 2015 (FOTO)

Piektdien, 19.jūnijā un sestdien 20.jūnijā Krustpils novads, kā ierasts ik vasaru, svinēja novada svētkus. Šogad Krustpils novada svētki noritēja jau sesto gadu un šis gads iezīmējās kā noslēgums ciklam, jo nu, novada svētkus ir rīkojuši visi Krustpils novada pagasti. Šogad svētku rīkošanas un organizēšanas godā tika celts Atašienes pagasts.


Krustpils novada svētki tika atklāti piektdienā, 19.jūnijā, kad ar svinīgu dievkalpojumu, veltītu Krustpils novadam, priesteris Viktors Naglis Atašienes baznīcā deva svētību Krustpils novadam un novada iedzīvotājiem. Dievkalpojumam sekoja Lauras Bicānes koncerts “Trīspuksti”, bet vakarā visi svinētgribētāji tika aicināti uz Atašienes kultūras namu, kur kopā ar tautas muzikantiem varēja iedancot novada svētkus.


Otrās dienas, 20.jūnija rītā iedzīvotāji pulcējās pie Atašienes pagasta pārvaldes, kur bija iespēja piedalīties un vērot dažnedažādus braucamrīkus, kas piedalījās transportlīdzekļu parādē “Brauciens papardēs”. Kopumā parādē piedalījās aptuveni 20 transportlīdzekļi, sākot ar auto un turpinot ar motocikliem, kvadracikliem, traktoriem un par paštaisītiem transportlīdzekļiem. Transportlīdzekļus vērtēja komisija trīs locekļu sastāvā: Dace Tropa, Oļgerts Stalidzāns un Ieva Lapiņa. Transportlīdzekļi tika vērtēti pēc atbilstības tematam, mākslinieciskā izpildījuma un kvalitātes, kā arī pēc to oriģinalitātes. Trešo vietu konkursā ieguva Grandānu ģimene, ar transportlīdzekli “Krokodils” un Jānis Zalāns ar transportlīdzekli “Papardes zieda meklējumos” , otro vietu ieguva Linda Miezīte ar transportlīdzekli “Zemnieki” un Kūku pagasts ar transportlīdzekli “Ganīte”. Bet godpilnajā pirmajā vietā ierindojās Krustpils pagasta teātris “Savējie” ar transportlīdzekli “Savējie”.


Dienas turpinājumā, plkst. 15:00 laukumā pie Atašienes pagasta pārvaldes klātesošos un svētku viesus priecēja izrāžu apvienības “Panna” izrāde “Gribu bērnu”, kurā ar humora pilnām ainiņām teātris aicināja sabiedrību aizdomāties par demogrāfisko situāciju Latvijā, kā arī veica savu nelielo pētījumu - vai tiešām mums ir tik zemi dzimstības rādītāji? Skatītājus priecēja Latvijā pazīstamie un tautā iemīļotie aktieri Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Zane Daudziņa, Marija Bērziņa un Aldis Siliņš. Izrādes autores ir populārā pašmāju seriāla “Ugunsgrēks” autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova.


Visas dienas garumā, laukumā pie Atašienes pagasta pārvaldes norisinājās dažādas sportiskās aktivitātes un veiklības disciplīnas, kurās varēja piedalīties interesenti visās vecuma grupās.


Mazos svētku apmeklētājus visas dienas garumā priecēja piepūšamās atrakcijas “Jurģa parks”, radošās darbnīcas un “Eksperimentu laboratorija”.
Visas dienas garumā darbojās arī amatnieku tirdziņš, kur pircējiem savu preci piedāvāja vietēji amatnieki.


Vakara noslēgumā dienas aktivitāšu dalībnieki, sporta un disciplīnu veiksminieki tika aicināti uz apbalvošanu, pēc kuras svētku apmeklētājiem tika piedāvāts Krustpils novada pašdarbības kolektīvu koncerts. Pēc koncerta, tā dalībnieki un skatītāji kopīgi iededza Saulgriežu ugunskuru un zaļumballē kopā ar grupu “Baltie lāči” izdejoja novada svētku pēdējos brīžus.


Noslēguma koncerta gaitā tika izlozēts nākošais pagasts, kas rīkos Krustpils novada svētkus, šoreiz loze krita uz Mežāres pagastu.
Krustpils novada pašvaldības vārdā liels paldies Atašienes pagastam par skaistajiem svētkiem un uz tikšanos nākamgad!

 

Informāciju sagatavoja
Ieva Lapiņa,
Krustpils novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru