2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils pamatskolas skolēni nometņo

Krustpils pamatskolas skolēni nometņo

„Es esmu tik brīnišķi radīts”, tie ir vārdi no 139.psalma un to ir ļoti svarīgi apzināties ikvienam. No šī gada 21. līdz 26. jūnijam Krustpils pamatskola un biedrība „Solistv” rīkoja kristīgo vasaras atpūtas nometni 23 Krustpils pamatskolas skolēniem.

 

Nometne notika Višķos, jaukā atpūtas vietā pie Vironga ezera. Darbinieku komandā bija gan vasarsvētku, gan baptistu, gan katoļu draudžu locekļi no Jēkabpils, Rīgas, Kaibalas, Madonas. Esam ļoti priecīgi, ka nometnes programmu sastādīja un vadīja Latvijas Kristīgās Misijas nometņu programmas vadītāja Viktorija Bortko. Viktorija kristīgās nometnes organizē un vada jau 22 gadus. Mūsu nometnes programma „Iespējamā misija” bija veidota tā, ka visi nometnes dalībnieki un darbinieki iejutās kāda slepenā aģenta lomā. Katram bija jāizdomā savs segvārds. Visu nometnes laiku bērni darbojās nelielās grupās, kuras vadīja padomdevējs ar palīgu.

 

Un tā, izspēlējot „Iespējamās misijas” scenāriju sešu dienu garumā, bērni iepazinās ar saviem vadītājiem, vadītāji iepazina bērnus, uzzināja Bībeles pamatpatiesības, sadraudzējās. Katrai nometnes dienai bija sava krāsa. Pirmā bija zeltainā jeb dzeltenā diena. Tajā bērni uzzināja par Dievu, pasaules radīšanu. Otrā diena bija melnā diena-pasaulē ienāca grēks. Trešā diena- sarkanā, cilvēkiem tiek sūtīts glābējs, Jēzus Kristus. Ceturtā diena – baltā, Jēzus asinis mazgā mūsu sirdis baltas un piektā diena- zaļā. Pieņēmuši Jēzu par savu Glābēju, mēs augam Viņā. Katru dienu nometnes darbinieki ģērbās atbilstoši dienas krāsai.

 

Klausoties Dieva Vārdu Bībeles stundās, dziedot slavas dziesmas Dievam, iesaistoties rokdarbu nodarbībās, ejot pārgājienos, piedaloties vēlās vakara spēlēs, bērni iepazina Dieva žēlastību un mīlestību, mācījās rūpēties par sevi, draudzēties, palīdzēt citiem. Zēnu grupas padomdevējs Igors Kiseļovs stāsta, ka atceras laikus, kad pats devās uz kristīgajām nometnēm kā dalībnieks un nebija tur vispaklausīgākais. Tāpēc tagad ļoti labi saprata, ka katrs bērns ir personība, ar katru ir jāstrādā savādāk.

 

Katru dienu bērni kopā ar saviem grupu vadītājiem gatavoja mājas darbus par Bībeles stundā dzirdēto un vakara programmā tos parādīja pārējiem dalībniekiem gan viktorīnas, gan dziesmas, gan ludziņu veidā.

 

Brīvajos brīžos bērni varēju braukāt ar kartingiem, lēkāt uz batutiem, pieredzējuša vadītāja vadībā rāpties džungļu sienā, peldēties un pabraukāt ar motorlaivu.

Nometnes laikā mūs apciemoja Laila Rieksta-Riekstiņa, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece, Višķu pašvaldības un Višķu bāriņtiesas pārstāvji un Daugavpils PVD darbinieki. Viņi iepazinās ar nometnes programmu, bērnu dzīves apstākļiem, nometnes dokumentāciju. Esam priecīgi, ka viss, ko varējām izdarīt bija paveikts labi un ar pateicību pieņēmām pārstāvju ieteikumus par darba uzlabojumiem virtuvē. Bet šis padoms varētu noderēt ikvienam, jo vasara ir arī ērču aktivitātes laiks. PIRMS DOTIES DABĀ,MEŽĀ ir JĀĒD ĶIPLOKI, jo ērcēm tas nepatīk.

 

Nometnes pēdējā dienā bērni varēja iepirkties nometnes veikaliņos ar nometnes „naudu””, ko bija nopelnījuši nometnes laikā aktīvi piedaloties nodarbībās, paklausot, izrādot iniciatīvu.

 

Pateicoties ļoti atbildīgajiem un profesionālajiem nometnes darbiniekiem, nometnes programma izdevās ļoti svētīga un jau nometnes noslēgumā katrs dalībnieks saņēma CD ar foto no nometnes dzīves. Nometnes dalībniece, Velta Vasjurina saņēma medaļu kā „žēlsirdīgā samariete”. Veltiņa bija klāt katram, kuram bija nepieciešama palīdzība un mierinājuma vārds. Paldies Veltiņas vecākiem par meitiņas audzināšanu.

 

Bērni atgriezās mājās noguruši, priecīgi, iedrošināti uzstāties, stāstīt par Dievu citiem un saņēmuši daudz, daudz mīlestības.

 

Sirsnīgi pateicos Rasmai Draškai, Jēkabpils PVD laipnajām darbiniecēm par ļoti noderīgajiem padomiem nometnes organizēšanā un dokumentācijā, mūsu sponsoriem aptiekai Mana aptieka, firmām „ JJ sistēmas” un „PROFIT LV”, draudzei „Atklāsme”, Krustpils pamatskolai, Krustpils novadam, dalībnieku vecākiem, kā arī skolas šoferītim Agrim, medmāsiņai skolotājai Jolantai, Dacei Ostrovskai, kancelejas preču veikalam...., fonda „Latgales dzintars” vadībai visai jaukajai nometnes darbinieku komandai par brīnišķīgo iespēju ļoti svētīgi pavadīt šo laiku.

 

Atstājiet komentāru