2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Ludmila Bērziņa: Krustpils, Jēkabpils, Viesītes un Salas novads piedalījās svētku gājienā

Ludmila Bērziņa: Krustpils, Jēkabpils, Viesītes un Salas novads piedalījās svētku gājienā

Ar portālu Radio1.lv sazinājās Jēkabpils novada izglītības un kultūras pārvaldes speciāliste kultūras jautājumos Ludmila Bērziņa un sacīja, ka sestdien XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienā piedalījās arī Krustpils, Jēkabpils, Viesītes un Salas novadu kolektīvi.

 

Ludmila Bērziņa stāstīja, ka pagājusī nakts bijusi saspringta un lēmumu par dalību gājienā nācies pieņemt vairākkārt. Pulksten trijos naktī viņa saņēmusi oficiālu īsziņu no svētku organizatoriem, ka svētku gājiens atcelts. Tūlīt pēc šīs īsziņas saņemšanas viņa sazinājusies ar visu četru novadu vadību, lai informētu, ka gājiens nenotiks. Līdz ar to arī pašvaldību vadītāji uz Rīgu nav braukuši, kā arī pāris kolektīvi, kuriem bija paredzēts ierasties uz svētku gājienu. Tāpat arī viņa sazinājusies ar ēdnīcas darbiniekiem, kas nodrošina šo skolēnu ēdināšanu un brokastis pārcēlusi uz vēlāku laiku, lai bērni no rīta varētu ilgāk pagulēt.

 

Pulksten septiņos no rīta saņemta jauna informācija, ka svētku gājiens notiks pēc brīvprātības principa, taču atbildību par bērnu pašsajūtu un dalību uzņemas pašvaldības un kolektīvu vadītāji. Tāpat arī kļuvis skaidrs, ka daudzu citu pašvaldību kolektīvi jau pieņēmuši lēmumu piedalīties gājienā.

 

Ludmila Bērziņa vēlreiz zvanījusi pašvaldību vadītājiem un ticis pieņemts lēmums piedalīties svētku gājienā, taču pašvaldību pārstāvji vairs nevarējuši pagūt ierasties Rīgā, lai piedalītos gājienā. Tajā piedalījās tikai tās amatpersonas, kas jau bija Rīgā, vai ieradās galvaspilsētā sestdienas rītā no gājiena neatkarīgu apstākļu dēļ. Tāpēc arī gājienā nebijis Krustpils novada domes vadības, kā iepriekš tika ziņots portālā Radio1.lv, taču kolektīvi piedalījušies.

 

Tā kā bērniem brokastis bija pārceltas uz vēlāku laiku, tad Jēkabpils, Krustpils, Viesītes un Salas novada bērni uz svētku gājienu devās mazliet vēlāk un tajā piedalījās visi kolektīvi, kas sestdien atradās Rīgā, kopumā – 14. Tajā skaitā pieci no Jēkabpils novada, četri no Viesītes novada, četri no Salas novada un viens no Krustpils novada. Nepiedalījās kolektīvi, kuriem svētdien bija jāierodas uz gājienu.

 

Ludmila Bērziņa sacīja, ka bērni un jaunieši gājienā devušies ar prieku, jo tas ir svētku kulminācija. Taču pēc sestdienas notikumiem un naktī, kā arī šōrīt pieņemtajiem lēmumiem, kolektīvu un pašvaldību vadītājiem esot milzīga emocionālā spriedze. Ludmila Bērziņa pateicās visām pašvaldībām, kas ar finansiālu atbalstu nodrošināja skolēnu dalību dziesmu un deju svētkos.

 

Komentāri (0-8/8)

  • doma
    02.07.2018 18:25
    «No malas skatoties, tā bija atbildības novelšana, kas, es pieņemu, tā nebija domāts. Tiešām krīzes moments, diez kā katrs no mums noreaģētu tādā mirklī. Tā nav ikdienišķa situācija,» rezumēja Teterovskis.
  • doma
    02.07.2018 18:25
    Lūgts komentēt lēmumu atcelt svētku gājienu, Teterovskis sacīja, ka, viņaprāt, tā bijusi kļūda: «Vajadzēja teikt, ka gājiens notiek, ka turam īkšķus par visiem, kas noģība, ar pozitīvām domām, visi atbalstot savus draugus dodamies gājienā, īpaši jau dejotāji.»
  • Bez domāšanas
    02.07.2018 18:25
    Tikko no rīta kļuva skaidrs, ka gājiens notiek, bija pilnīgi iespējams paspēt aizbraukt un piedalīties, ja tik būtu vēlēšanās! Nevajadzēja gaidīt, lai kāds priekšā pasaka, ka gājiens ir svētku kulminācija, ko bērniem liek nogulēt mājas, bēdīgi vērojot gājienu TV. Pārgurums ir tiem, kas naktīs negulēja, uzturā lieto pārāk daudz čipsus un saldinātos dzērienus. Esam ļoti vīlušies, ka nepiedalījāmies gājienā. Vairs nepiedalīsimies svētkos.
  • bija!
    02.07.2018 18:23
    Tur bija mans bērns. Un vienīgais ko varu pateikt-tādu neorganizētību gan no svētku rīkotāju,gan no mūsu koordinatores puses nebijām gaidījuši. Kas tas par koordinatoru,ja neko nekad nezina vai negrib zināt, ja kāds kaut ko jautāja. Vairs savu bērnu nelaidīšu!
  • egocentriskais ezis.
    02.07.2018 18:23
    Izskatās te vienu mammu personīgi vajadzēja uzrunāt.
  • mamma
    02.07.2018 18:23
    Šoreiz gan Jēkabpils novada koordinatore kultūras jautājumos deva galveno noti SMS veidā, ka attiecīgā bērnu grupiņa var nebraukt.... Pēcpusdienā autobuss uz noslēguma koncertu gan tika dots, bet daļa bērnu jutās pievilti. Koncertu skatīties šoreiz cilvēcīgāk bija pie TV ekrāniem, nekā viņiem atvēlētajās sēdvietās kaut kur zālienā. ...Labi, ka gailenīšu lasīšana izrādījās labs relaksācijas veids ....
  • mamma2
    02.07.2018 18:23
    Ludmila jau nav vainīga vai atbildīga par šo situāciju. To radīja ministres rīkojums, ka gājiens atcelts. taču kā izrādās ministra rīkojumam nav nekāda svara to neievēro nedz prezidents, nedz Saeimas pr-dētāja, nedz svētku dalībnieki. Braukt vai nebraukt - to neizlemj Ludmila, to izlemj pašvaldību vadītāji - jautājiet savu pašvaldību vadītājiem, kurus paši ievēlējāt, kāpēc viņi, ja jau 7njos no riita bija zinaams ka gaajiens buus nedeva riikojumu braukt lai veel pagūtu uz tā noslēgumu??? Par lēmumu braukt vai nebraukt - atbildība 100% jāuzņemas pašvaldību vadītājiem. Un pat ja gājiena nebūtu vai tad pašvaldības savus bērnus, kas bija gatavojušies braukt nevarēja aizvest vienas dienas ekskursijā uz Rīgu? Nē, izrādās pašvaldību vadīt;ājiem vērtīgāki ir tie pārsimts eiro ko iztērētu nekā bērnu emocijas.... nevainojiet tos kas par to nav atbildīgi, atbildību prasiet saviem politiķiem...
  • mamma
    02.07.2018 18:23
    Tavs smaids, Ludmila, nepalīdzēs tiem bērneļiem remdēt tās skumjas, kuri vēlu sestdienas vakarā savos lauku miestiņos gatavojās, lai agri no rīta celtos un brauktu uz Rīgu, lai piedalītos gājienā, kuru tik ļoti gaidīja kā galveno kulminācijas brīdi! Diemžēl bija iespēja no rīta vēl noreaģēt un ļaut bērniem doties uz gājienu kaut vai ar nelielu nokavēšanos! Ja nav ātras reaģēšanas spējas tad domāju, ka vajadzētu apsvērt iespēju Ludmilai doties pensijā!

Atstājiet komentāru