2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils novada Medņos atklāj daudzfunkcionālu slidkalniņu bērniem

Krustpils novada Medņos atklāj daudzfunkcionālu slidkalniņu bērniem

Īstenojot projektu „Daudzfunkcionāla slidkalniņa izveide veselīgam un sportiskam dzīvesveidam bērniem”, biedrība „Ungurmuiža” 17. jūlijā Krustpils novada Medņos atklāja daudzfunkcionālu slidkalniņu bērniem.

Daudzfunkcionāls slidkalniņš turpmāk dos iespēju Medņu ciema un tuvējās apkārtnes bērniem, kā arī ciemiņiem nodarboties ar saistošām fiziskām aktivitātēm. Tajā ietverta kāpšļu zona, slidkalniņš un šūpoles.

Kā stāsta biedrības „Ungurmuiža” valdes priekšsēdētāja Aija Prokofjeva, projekta ideja radusies saistībā ar straujo bērnu skaita pieaugumu Medņos. „Ja pāris gadus atpakaļ Medņu apkārtē dzīvoja pavisam nedaudz bērnu pirmskolas vecumā, tad šobrīd mēs varam sacīt, ka esam bagāti. Līdz ar bērnu skaita pieaugumu, radusies arī nepieciešamība pēc bērniem piemērotām aktivitātēm.”

Sandra Vīgante, kura uz daudzfunkcionālā slidkalniņa atklāšanu bija ieradusies ar divām atvasēm, atzīst, ka slidkalniņš ne tikai vienos ciemata bērnus izklaidē un fiziskās nodarbēs, bet rosinās vecākus satikties, sarunāties. „Līdz šim Medņos šāda veida slidkalniņš nav bijis. Ir patīkami, ka tiek domāts par bērniem. Tāpat priecē slidkalniņa estētiskais izskats. Mēs ar bērniem te nāksim katru dienu,” atzīst Medņu iedzīvotāja Sandra.

Biedrības „Ungurmuiža” projekts „Daudzfunkcionāla slidkalniņa izveide veselīgam un sportiskam dzīvesveidam bērniem” īstenots ar Krustpils novada pašvaldības finansiālu atbalstu, bet projekta ideju radīja biedrības „Ungurmuiža” biedri diskusjās ar Variešu pagasta iedzīvotājiem.

Biedrība „Ungurmuiža” arī nākotnē, piedaloties dažādos projektu konkursos, cer pilnveidot ne tikai bērnu un jauniešu fizisko aktivitāšu iespējas un daudzveidību, bet arī vidējās un vecākās paaudzes fizisko aktivitāšu iespējas Krustpils novadā.

Biedrība „Ungurmuiža”

Atstājiet komentāru