2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils novadā svin Jēkaba un Annas dienu

Krustpils novadā svin Jēkaba un Annas dienu

Kā ierasts, jūlija beigas iezīmējās ar Jēkaba un Annas dienu. Krustpils novadā Jēkaba un Annas diena tradicionāli tiek svinēta Atašienē, kur godā tiek celtas latvju tradīcijas un sumināti labākie un čaklākie saimnieki.

Šogad, kā ierasts, Jēkaba un Annas dienā tiks godināti Jēkabi un Annas, sumināti konkursa “Sakoptība sētā un pagastā” laureāti, koncertos izdziedātas dziesmas un izdejotas dejas un, protams, vakara noslēgumā zaļumballe.


Svētku svinības sāksies 25.jūlijā plkst. 12:00, kad ar muzikālu izrādi “Īsa pamācība mīlēšanā” tiks atklāta pirmā svētku diena. Jau plkst. 13:00 kopā ar grupu “Tōs pošys” godināsim labākos saimniekus un saimnieces jeb Krustpils novada ikgadējā konkursa “Sakoptība sētā un attīstība pagastā” laureātus.

Saimnieku un saimnieču sumināšanai sekos Annas nešana, umurkumurs, kā arī citas jautras izdarības un sacensības, kam sekos lielā Annas dienas zupas ēšana. Vēlāk, plkst. 16:30 svētku apmeklētāji tiek aicināti uz Uškānu ģimenes ansambļa koncertu. Plkst. 19:00 Atašienes baznīcā, godinot Jēkabus un Annas, tiks aizvadīta Sv. Mise. Vakara noslēgumā visi dejot gribētāji tiek aicināti uz zaļumballi, kur spēlēs grupa “Robežpunkts”. Kā arī visas dienas garumā darbosies tirdziņš, kur aicināti visi pirkt un pārdotgribētāji.


26. jūlijā plkst. 12:00 tiks aizvadīta Sv.Mise, bet plkst. 13:30 kapusvētki Atašienes draudzes kapos.


Uz tikšanos Jēkaba un Annas dienās!


Informāciju sagatavoja
Krustpils novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru