2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Zivju resursu aizsardzībai būs papildus līdzekļi

Zivju resursu aizsardzībai būs papildus līdzekļi

Latvijas normatīvie akti nosaka, ka zivju resursu aizsardzības pasākumus pašvaldības teritorijā organizē pašvaldības pilnvarota amatpersona, neparedzot finansējumu materiāltehniskās bāzes iegādei šo funkciju nodrošināšanai. Krustpils novada pašvaldības Vides un civilā dienesta kompetencē ir nodrošināt zivju resursu aizsardzību novada publiskajās ūdenstilpēs. No 2014.gada augusta uz līguma pamata dienests veic kontroli arī Daugavā Jēkabpils pilsētas teritorijā. Tādēļ pašvaldība katru gadu aktīvi iesaistās Zivju fonda projektu konkursos, lai piesaistītu finansējumu zivju resursu aizsardzības pasākumu realizēšanai nepieciešamās materiāltehniskās bāzes iegādei.

Arī šogad Zivju fonda padome 2015.gada 24.aprīlī atbalstīja Krustpils novada pašvaldības iesniegto projektu "Zivju resursu aizsardzība Krustpils novada ūdenstilpēs”. Projekta ietvaros šim nolūkam ir iegādāts laivas dzinējs, GPS iekārta, pārvietojamā videokamera, 2 meža kameras ar aprīkojumu un binoklis.

Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 10 518,00, Zivju fonda finansējums - EUR 9361,02 un pašvaldības līdzfinansējums – EUR 1156,98.

Atstājiet komentāru