2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Ekspluatācijā pieņemta Variešu sākumskolas piebūve – sporta zāle un mācību telpas

Ekspluatācijā pieņemta Variešu sākumskolas piebūve – sporta zāle un mācību telpas

Krustpils novada Variešos ekspluatācijā tika pieņemts objekts “Krustpils novada Variešu sākumskolas piebūve – sporta zāle un mācību telpas.”

Variešu sākumskolas piebūvi ekspluatācijā pieņēma Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), kam šis bija pirmais ekspluatācijā pieņemtais objekts Latvijā. No BVKB bija ieradušies BVKB būvinspektori Jānis Pelēķis, Inga Janeliukšte un Almants Krišāns. Krustpils novada pašvaldību pārstāvēja Krustpils novada pašvaldības priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, projektu vadītājs Kārlis Stars, Variešu pagasta pārvaldes vadītājs Aivars Jaksons un Variešu sākumskolas direktore Dace Stroža. Būvdarbu veicējus SIA “LC būve” pārstāvēja projektu vadītājs Aldis Darbots un būvdarbu vadītājs Valdis Kuzminovs. Būves pieņemšanā piedalījās arī atbildīgais būvuzraugs Normunds Eglītis un projektu vadītāja Jekaterina Šavikina no SIA “Būvkonsultants”, kas veica būvniecības uzraudzību.

Skolas piebūves celtniecība tika uzsākta 2014. gada oktobrī, jaunās skolas piebūves pamatu izliešanas darbi ar svinīgu vēstījuma kapsulas iemūrēšanu tika pabeigti 2014. gada 26. novembrī. Būvdarbus veica SIA «LC būve». Projektēšanu veica SIA «BM- projekts», kas nodrošināja arī autoruzraudzību. Kopējās būvniecības izmaksas sastādīja 1 110 053 EUR.

Līdz šim, ēkā darbojās Variešu sākumskola un, domājot par nākotni, tika piebūvētas papildus mācību klases, lai skola varētu attīstīties un pildīt pamatskolas funkcijas. Papildus tika uzbūvētas: sporta zāle, garderobes un trenažieru zāle ar aprīkojumu.

Variešu sākumskolā jauno 2015./2016. mācību gadu 1. – 6.klasē uzsāks 38 skolēni. Pirmsskolas sagatavošanas grupā mācības uzsāks 25 skolēni 5 līdz 6 gadu vecumā un bērnudārzu šobrīd apmeklē 26 bērni vecumā no 1,5 līdz 4 gadiem.

Skolas svinīgā atklāšana notiks 2015. gada 1. septembrī, uzsākot jauno mācību gadu.

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru