2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Variešu ciema iedzīvotāji: Esam sašutuši, ka rotaļu laukumu salauza un izmeta (FOTO)

Variešu ciema iedzīvotāji: Esam sašutuši, ka rotaļu laukumu salauza un izmeta (FOTO)

Radio1.lv sazvanīja vairāki sašutuši Krustpils novada Variešu pagasta iedzīvotāji, kas pauda neizpratni par vietējās pārvaldes vadītāja Aivara Jaksona bezsaimniecisko rīcību. Saskaņā ar viņa doto rīkojumu šodien ar traktoru tika salauzts un nolīdzināts bērnu rotaļu laukums pie Variešu sākumskolas un izmests lūžņos.

 

“Esam sašutuši par tik bezsaimniecisku rīcību, jo viss taču iegādāts par mūsu – nodokļu maksātāju naudu. Piekrītam, ka šis vecais rotaļu laukums izskatījās noplucis pie jaunās sākumskolas un sporta zāles. Taču visi tā elementi – gan lokomotīve, gan slidkalniņš, gan rotaļu namiņi un citi, lai arī varbūt ne pirmā svaiguma un ar bojājumiem, bija labojami un lietojami. Kāpēc rotaļu laukumu neizvietoja Variešu centra daudzstāvu māju pagalmā? Te dzīvo daudz bērnu un viņiem nav kur spēlēties. Ja būtu atļauts, mēs paši to demontētu, kur vajag pielabotu, nokrāsotu un pie centra mājām uzstādītu. Varēja taču saaicināt māju vecākos un piedāvāt, nevis vēl lietojamu mantu salauzt ar traktoru un izmest? Lai gan jāteic, ka Variešu pagasta pārvaldei bezsaimnieciskums un izšķērdība ir ierasta lieta, jau iepriekš, kad remontēja Variešu sākumskolas ēku laukā tika mesti vecie logi, linolejs un citas lietas, kas noderētu centra māju dzīvokļu remontam, te daudzos mājokļos logi izpuvuši, grīdas bedrainas aukstas. Tās taču arī ir pašvaldības mājas un iedzīvotāji būtu pateicīgi, bet nē – visu salauzt un izmest... vai pagasta pārvaldnieks tikpat bezsaimnieciski rīkotos arī savā biznesā?” sašutumā jautā iedzīvotāji.

 

Tiesa gan Variešu pagasta pārvaldnieks Aivars Jaksons šobrīd ir atvaļinājumā, bet viņa vietniece iedzīvotājiem skaidrojusi, ka par rotaļu laukuma demontēšanu rīkojumu devis pārvaldnieks, viņa par to neko nezinot.

 

Vēl tika piebilsts, ka ap Variešu sākumskolu un jaunuzcelto sporta zāli, ko vietējie jau paguvuši nodēvēt par “gaismas pili” diennakts tumšajās stundās deg spožs apgaismojums, savukārt Variešu centrs grimst tumsā, apgaismojuma neesot pat pie pagasta pārvaldes, nemaz nerunājot par daudzstāvu māju pagalmiem, kur naktī ejot viegli var krist un kājas var salauzt. Vienīgais apgaismojus centrā esot mazā signāllampiņa pie veikala. Iedzīvotāji bija neizpratnē, kāpēc vienu objektu tik ļoti izgaismo, kas varbūt nemaz nav vajadzīgs, bet citu – atstāj novārtā, lai gan par visu tiek maksāts no nodokļu maksātāju kabatas.

 

Sazinājāmies ar Krustpils novada izpilddirektoru Raivi Ragaini.

 

“Jā, šodien ar traktoru tika nostumtas un prom aizvestas vecās, savu laiku nokalpojušās bērnu rotaļu laukuma konstrukcijas pie variešu sākumskolas. Tās nebija atdodamas tālākai lietošanai, jo daudzviet ieplaisājušas vai pārlūzušas un nebija drošas. Tās apdraudēju bērnu drošību un tādas izvietot daudzdzīvokļu māju pagalmā nedrīkst, ja notiks nelaime – atbildīga būs pašvaldība, atbildību iedzīvotāji neuzņemsies. Savukārt piedāvāt privāti iedzīvotājiem pašvaldība savu īpašumu nedrīkst, tad jārīko izsole un tas šķita nelietderīgi, jo jau nākamajā vasarā Variešu ciema centrā pie daudzdzīvokļu mājām paredzēts būvēt jaunu bērnu rotaļu laukumu,” skaidroja Raivis Ragainis.

 

Viņš piebilda, ka runājot par apgaismoju, protams, ka būvējot jaunu objektu tiek izveidots arī mūsdienām atbilstošs apgaismojums. Savukārt Variešu ciema centrā tuvākajā laikā netiek plānota apgaismojuma rekonstrukcija, jo pašvaldība nevar visus līdzekļus ieguldīt viena centra attīstībā, novadā ir daudzi ciemi, kur katram savas vajadzības. Savukārt pie pagasta ēkas ir apgaismojums, bet tas deg tikai līdz vienpadsmitiem vakarā un taupības nolūkos naktī tiek izslēgts.

 

Aculiecinieka foto
Attēlā: Darbi pie rotaļu laukuma demontēšanas

Komentāri (0-10/10)

  • Aiz Ragiem
    02.07.2018 18:25
    Jā foto kvalitāte gan laba ja pāris reizes izlaiž caur fotoshop tad vismaz var ko saskatīt, un tiešām Ragaiņa runāšana ir vien tukšas pļāpas...
    Būtu labāk pagasta centrā mainījuši asfalta segumu nevis cēluši sporta zāli kurai ganjau būs tāds pats liktenis kā saucamajam 'Zilajam Brīnumam' :D
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    Ragainim:
    Nedomāju, ka koka vai kādi gabali bija tik vertīgi, lai rīkotu izsoli un vēl nogrābtu kādu naudu, nu nesmīdiniet, Ragaini! Reizēm gan novada administrācija apiet ar līkumu krietni būtiskākus un ietekmīgākus likumus. Varbūt vajag izsolīt arī betona plāksnes, kas tagad mētājas pie centra kurtuves?

    Koka gabali jāizsola, kredītu var paņmemt ātrumā
  • Ragainim
    02.07.2018 18:25
    Nedomāju, ka koka vai kādi gabali bija tik vertīgi, lai rīkotu izsoli un vēl nogrābtu kādu naudu, nu nesmīdiniet, Ragaini! Reizēm gan novada administrācija apiet ar līkumu krietni būtiskākus un ietekmīgākus likumus. Varbūt vajag izsolīt arī betona plāksnes, kas tagad mētājas pie centra kurtuves?
  • Pļāpai
    02.07.2018 18:25
    Jā, tos dēļu gabalus varēja gan atdot Ņuškai sakurināt. Vai nu Jaksons nezina, ka viņai malka ir deficīts.
  • Savējais
    02.07.2018 18:25
    Tur tiešām visur jau kājas krita cauri. Viss bija savu laiku nokalpojis. Nebija taču no metāla. Koks taču sapūst.
    Tā i visi būtu skrējuši, demontējuši, savākuši. Uzreiz būtu "Kāpēc gan nevar attransportēt pagasta algotie cilvēki " utt. Variešos jau lielākā daļa to vien gaida, ka viss nokritīs no debesīm.
    Vajag pašiem taisīt kādu labo darbu projektu un tā var kaut ko cerēt dabūt.
    Gudri dirst nav malku cirst. Pie tā šoreiz derētu padomāt. ;)
  • Baiba
    02.07.2018 18:25
    Balsojiet tālāk un klusējiet tālāk. Mēs vēl ilgi ar saviem nodokļiem maksāsim par mūsu kruto sporta zāli dažiem bērniem.
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    Nu ja - tie nojauktie nebija sertificeti, lai gan tika izmantoti gadiem, vai tā?
  • Sansanich
    02.07.2018 18:25
    Bērnu laukumiem jābūt sertificētiem!
  • Pļāpai
    02.07.2018 18:25
    Ragaiņa solījumi - tukšas pļāpas.
  • Pļāpa
    02.07.2018 18:25
    kas ir fotogrāfiju autors?vienīgi varēja atdot malkai tos dēļu gabalus tiem sašutušajiem iedzīvotājiem,lai graužzz

Atstājiet komentāru