2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Baļotes ezerā noteikta licencētā makšķerēšana

Baļotes ezerā noteikta licencētā makšķerēšana

No 1. septembra Krustpils novada Baļotes ezerā noteikta licencētā makšķerēšana.


Licences būs iespējams iegādāties gan Krustpils novada pašvaldības kasē (Jēkabpilī Rīgas ielā 150a), gan veikalā “Asars” (tirdzniecības centrā “Sēlija”), gan arī DUS “Virši-A” (Zīlānos), kā arī interneta vidē www.epakalpojumi.lv. Diennakts licences cena Baļotes ezerā noteikta 2 eiro apmērā, bet gada licences izmaksas būs 50 eiro.

 

Makšķerniekiem, kas vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu un makšķerniekiem, kas vecāki par 65 gadiem licences cena ir 10 eiro, kā arī, ja šo makšķernieku dzīves vieta deklarēta Krustpils novadā, tad maksa par licenci samazināsies vēl par 50%. Svarīgi minēt to, ka Baļotes ezera krastā dzīvojošajiem, invalīdiem un trūcīgajām personām no Krustpils novada noteikts zināms skaits bezmaksas licenču.

 

Vēršam uzmanību, ka gada bezmaksas licences un bezmaksas licences Krustpils novadā deklarētajiem iedzīvotājiem iespējams iegādāties tikai Krustpils novada pašvaldības vides un civilās aizsardzības dienestā.


Licencētās makšķerēšanas noteikumos tiek pieļauta arī vēžošana (šaurspīļu vēži). Atļautas arī zemūdens medības, par kurām licences cena noteikta 9 eiro par diennakti.


Lai ieviestu licencēto makšķerēšanu Krustpils novada pašvaldība mērķtiecīgi veikusi dažādus pasākumus: veikta zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde, regulāri papildināti zivju resursi, nodrošināta publiskā pieeja ezeram, kā arī iekārtota peldvieta un papildus vietas makšķerniekiem. Lai pēc iespējas labāk kontrolētu zvejniecību Baļotes ezerā, pludmalē uzstādīta arī videonovērošana.


Sīkāk ar saistošajiem noteikumiem par licencēto makšķerēšanu Krustpils novada Baļotes ezerā iespējams iepazīties Krustpils novada ikmēneša laikraksta “Krustpils Novadnieks” 1. septembra izdevumā, kā arī Krustpils novada pašvaldībā un www.krustpils.lv.

 

Informāciju sagatavoja
Krustpils novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru