2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Krustpils novadu izstādē “Riga food” pārstāv zs “Zaļbirzes”(FOTO)

Krustpils novadu izstādē “Riga food” pārstāv zs “Zaļbirzes”(FOTO)

No 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalā notika izstādē ’’Rīga Food 2015’’, kurā Latvijas ekspozīcijā līdzās Eiropas un pasaules tirgū jau atzītu lielražotāju produkcijai, pamanāms bija arī Zemgales uzņēmumu daudzveidīgais piedāvājums. Zemgale, līdzīgi kā pērnajā gadā, bija viens no visplašāk pārstāvētajiem Latvijas reģioniem, pavisam ar vairāk nekā 60 dalībniekiem.

Kopīgajā Zemgales stendā to, cik skanīgam jābūt māla traukam, demonstrēja keramiķe Ineta Dzirkale no Krustpils novada Atašienes pagasta. Ikviens izstādes “Rīga Food 2015” apmeklētājs varēja pārliecināties par to, ka keramiķes izcilais meistara roku darbs, kā arī uguns spēle ceplī, patiesi spēj piešķirt traukiem īpašas toņu nianses un neatkārtojamību.

Keramiķe izstādes apmeklētājiem piedāvāja iegādāties dabiskā materiāla traukus ar koka lapu, smilgu un citu dabas augu nospiedumiem. Pati keramiķe atzīst, ka mūsdienās daudzi cilvēki meklē saikni ar pirmatnējo, saikni ar dabu. Māla izstrādājumu klātbūtne palīdz to izjust, tādēļ vien ir vērts kādreiz baudīt maltīti nevis no tradicionālajiem šķīvjiem, bļodām un krūzītēm, bet gan no māla traukiem.

Izstādes dalībnieku vidū bija arī uzņēmēji no Jelgavas, Bauskas, Tērvetes, kā arī Aizkraukles, Auces, Dobeles, Jēkabpils, Ozolnieku, Kokneses, Neretas, Rundāles un Viesītes novada. Piedāvātās produkcijas klāstā apmeklētāji varēja novērtēt kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas, konditorejas izstrādājumus, tostarp ķiploku ledenes un sviesta karameles, kā arī grauzdētu cigoriņu dzērienu un kafeju "Alīda", konservētus gliemežus eļļā, apceptas maltas kaņepes, mājas saldējumu un citus lauku labumus, kas ražoti Zemgalē. 

Angelīna Smirnova

Krustpils novada pašvaldības

speciāliste jaunatnes, tūrisma un uzņēmējdarbības jomā 

Atstājiet komentāru