2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Gundars Kalve pasniedz Tallinas brīvības cīnītāju krustu Edgaram Skrejam

Gundars Kalve pasniedz Tallinas brīvības cīnītāju krustu Edgaram Skrejam

Latvijas Kara muzejā, Rīgā, 9. septembrī norisinājās Latvijas Nacionālās karavīru biedrības ikmēneša sapulce, kurā piedalījās arī Krustpils novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Gundars Kalve. Gundaram Kalvem bija gods pasniegt Latvijas Nacionālās karavīru biedrības vadītājam 19. divīzijas, 44. pulka, 2. bataljona motorizētajam sakarniekam Edgaram Skrejam Tallinas Brīvības cīnītāju krustu. Šo Tallinas Brīvības cīnītāju krustu ik gadu pasniedz Igaunijas leģionāru atceres dienā, kas šogad notika 25. jūlijā – Sillamäe (Zilie kalni). Šajā atceres dienā G. Kalve tika deleģēts pasniegt nozīmīgo apbalvojumu Edgaram Skrejam.

Sanāksmes gaitā, piedaloties vairāk kā 30 biedrības pārstāvjiem, tika apspriesta aktuālā informācija un izziņoti notikumi, kas norisināsies tuvākā mēneša laikā. Klātesošos priecēja muzikāli priekšnesumi.

Sanāksmes noslēgumā, uzrunā klātesošajiem, Gundars Kalve izteica pateicības vārdus Edgaram Skrejam, kā arī iepazīstināja ar leģionāru atceres piemiņas pasākumiem Krustpils novadā, kas nu jau gadu no gada ir ieņēmuši svarīgu lomu Krustpils novada svētku un atceres dienu kalendārā. E. Skreja izteica pateicības vārdus par lielo godu saņemt šādu prestižu apbalvojumu, kā arī pateicās Krustpils novadam par leģionāru atceres dienu tradīciju saglabāšanu un leģionāru godināšanu: “Tas, ko dara Krustpils novadā, ik gadu, 16. martā, ir kas ļoti vērā ņemams un kalpo kā lielisks piemērs Latvijas tautai. Jo mūsdienās leģionāru cīņas un mūsu paveiktais ir nu jau kļuvis nepelnīti aizmirsts.”

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru