2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novada komanda ar labiem rezultātiem atgriežas no Siguldas kalnu maratona (FOTO)

Krustpils novada komanda ar labiem rezultātiem atgriežas no Siguldas kalnu maratona (FOTO)

2015. gada 3. oktobrī Siguldā norisinājās ikgadējais Siguldas kalnu maratons. Krustpils novadu maratonā pārstāvēja komanda ar nosaukumu “Krokus”. Komandas sastāvā: Aija Rogāle, Raivis Ragainis, Valdis Renerts, Juris Grodnis, Guntars Siliņš. Katram no dalībniekiem iepriekšējā pieredze sporta jomā bijusi ļoti atšķirīga, bet 15 kilometru distance tika pieveikta godam.

Krustpils novada komandas dalībnieki Aija Rogāle un Juris Grodnis 15 kilometru distancē attiecīgajās vecuma grupās (S40 un V50) ierindojās godpilnajā 2. vietā.

Par dalību kalnu maratonā stāsta Aija Rogāle:

“Skriešana un aktivitātes brīvā dabā, meditācijas, veselīgs uzturs - tie ir daži mani principi, ko praktizēju, lai dzīvotu harmonijā ar sevi. Ja sportot var kopā ar līdzīgi domājošiem - vēl labāk!

Septembrī radās ideja par dalību Siguldas kalnu maratonā, jo tas ir izaicinājums - pievarēt kalnaino Siguldas- Krimuldas taku trasi abpus Gaujai, kopumā 15 km garumā, tie ir skaisti rudenīgi dabas skati, tie ir patīkami smeldzoši muskuļi pēc sacensībām, tā ir emociju pilna diena, kas paliek atmiņā. Tas ir ļoti grūti un tas ir neaizmirstami.

Izveidojām un ar novada vadības atbalstu pieteicām komandu “Krokus” (Krokusi - mazi, skaisti, izturīgi ziediņi, kuri brīvā dabā aug kalnos, tādus pirms daudziem gadiem redzēju pie Melnās jūras kalnainajos krastos, pie mums, kā zināms, agros pavasaros tie pirmie izspraucas pavasarī dārzā pie mājas..)

Braucienā uz Siguldu mums pievienojās un startēja Ilze Tomiņa- Stare un Ieva Lazdāne, brašās meitenes paspēja gan noskriet 15 km kalnaino trasi, gan nofotografēties trasē, nofinišēt soli solī un savā starpā sadalīt 85. - 86. vietu savā grupā. Man šis bija otrais starts, pagājušā rudenī turpat Siguldā šādu distanci biju pieveikusi, tad paliku savā grupā 7. vietā, šogad 2.vieta. Jurim šis bija ceturtais Siguldas kalnu skrējiens, šogad 2. vieta savā grupā, bet pārējiem komandas dalībniekiem - drosmīga debija šādā skrējienā. Raivim savā grupā 22.vieta, Valdim 24. vieta, Guntaram 49. vieta, plus, gandarījums visiem par draudzīgo komandas garu un pārvarētām grūtībām, dalīšanos iespaidos pēc finiša!

Sacensību komentētājs mūs pamanīja vienādajos spilgtajos sacensību krekliņos ar novada nosaukumu, uzaicināja uz īsu interviju un atzinīgi novērtēja Krustpils novada komandas dalībnieku piedalīšanos, jo ir novadu komandas, ko sacensību rīkotāji pieraduši redzēt daudzus gadus, bet Krustpils novada vārds Siguldas kalnu maratonā bija pamanāms pirmoreiz! Prieks un lepnums!

Jāpiebilst, ka vienlaikus maratons dod kvalifikācijas punktus (2) dalībai pasaulslavenajās Ultra-Trail du Mont-Blanc® sacīkstēs, ja pieveic 70 km distanci, jo kopumā Siguldas kalnu maratonā ir 3 distances :

- 15 km ar kāpumu summu virs 600 m - viens pusaplis;

- 35 km ar kāpumu summu virs 1100 m - viens pilns aplis;

- 70 km ar kāpumu summu virs 2200 m - divi pilni apļi - no šī varam secināt, cik nopietni sarežģīta trase Siguldā tikusi veidota.

Kā arī vēlos piebilst, ka šādi cilvēks norūda sevi, ka pēc aktīvām brīvdienām var produktīvāk strādāt, ka pasaule iekrāsojas priecīgākās krāsās, ka mēs šeit, Latvijā, būsim veselīga nācija, ja būsim aktīvi un kustīgi, atradīsim iespējas izkopt ķermeni, fizisko un garīgo, mēs - pieaugušie, būsim piemērs bērniem!”

Informāciju sagatavoja

Ieva Lapiņa

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru