2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Marinzejas  ezera apkārtne šoruden piedzīvo pārvērtības

Marinzejas ezera apkārtne šoruden piedzīvo pārvērtības

Laikā no 2015. gada augusta līdz oktobrim Krustpils novada pašvaldība realizēja Atašienes pagasta Marinzejas ezera pludmales labiekārtošanas projektu. Tā ietvaros tika paplašināta pludmale, kurā tika uzstādīti 4 masīvkoka soli, lapene ar galdu un soliem, ģērbtuve un atkritumu urnas, kā arī veikts tualetes remonts. Ar Zivju fonda finansiālo atbalstu uzstādīts informatīvs stends, kas sniedz informatīvu un vizuālu informāciju par ezera atrašanās vietu, par tuvumā esošiem tūrisma objektiem un īsu informāciju par atļautajām un aizliegtajām darbībām ezeros.

“Ar šiem darbiem mēs vietējiem iedzīvotājiem un ciemiņiem vēlamies sniegt atpūtas iespējas labiekārtotā pludmalē, kur ir ierīkota lapene ar galdu un soliņiem, ģērbtuve, atkritumu urnas, tualete un citi infrastruktūras elementi. Ceram, ka sakārtojot Marinzejas ezera publisko pludmali, samazināsies arī atpūtnieku negatīvā ietekme uz ezera piekrastes zonu”, stāsta Vides un civilās aizsardzības dienesta vadītājs I. Luksts.

Marinzejas ezers ir iecienīta atpūtas vieta. Īstenojot projektu, ieguvēji ir gan vietējie iedzīvotāji, gan pagasta viesi. Vasaras sezonā pludmali apmeklē iedzīvotāji no kaimiņu pagastiem un novadiem. Sakārtota pludmale ir vērtīgs ieguldījums pagasta ainavas uzlabošanā.

Informāciju sagatavoja

Angelīna Smirnova

Speciāliste jaunatnes, tūrisma un uzņēmējdarbības jomā

Atstājiet komentāru