2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Sūnu pamatskolas mazpulcēni rāda savu sniegumu Zemgales – Latgales mazpulcēnu forumā Jēkabpilī

Sūnu pamatskolas mazpulcēni rāda savu sniegumu Zemgales – Latgales mazpulcēnu forumā Jēkabpilī

  Sūnu 748. mazpulka 15 labākie mazpulcēni 9. oktobrī piedalījās Zemgales - Latgales mazpulcēnu forumā Jēkabpilī, kas norisinājās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās. Mazpulcēni prezentēja savus šī gada rezultātus un sasniegumus. Kopā sabraukuši bija 125 bērni no 23 mazpulkiem.

Rīts sākās ar mazpulcēnu tirdziņu. Bērniem tika dota iespēja pirkt un pārdot izaudzēto ražu, kā arī rokdarbus. Pēc tam biedrības “Latvijas Mazpulki” priekšsēdētāja Randa Medne atklāja forumu ar mazpulku vecbiedra Valda Sakara vārdiem: ”Mazpulcēna uzdevums darbu ir padarīt labi, skaisti un līdz galam.” Vēlāk sekoja foruma viesu uzrunas un Jēkabpils pamatskolas ansambļa uzstāšanās.

Dienas galvenais notikums - projektu prezentācija un aizstāvēšana. Paula Martinsone šogad realizēja projektu par sīpoliem, Una Kivleniece un Juris Jastrabovičs par burkāniem, Milandra Zeimule par saulespuķēm, Rēzija Kalniņa un Anastasija Kondrašova par tomātiem, Margita Veikšina un Diāna Ļūļāka par lilijām, Artūrs Turkupols par ķirbjiem, Estere Bizauska par citronkoku. Beāte Ločmele savā dārzā izveidoja purviņu un audzēja dzērvenes. Līga Pastare šogad realizēja divus projektus - siltumnīcas tomāti un gladiolas. Linda Ozoliņa realizēja projektu par ārstniecības augiem un ieguva 2. vietu. Loreta Kalve piedalījās Valsts Priekuļu Laukaugu Selekcijas Institūta rīkotajā konkursā un audzēja īpašu zirņu šķirni, tad to salīdzināja ar vietējo zirņu šķirni un veica rezultātu analīzi. Par šo darbu Loreta forumā ieguva 2.vietu. Viktorija Voitehoviča savā piemājas dārziņā izaudzēja 13 veidu garšaugus, veiksmīgi prezentēja tos un ieguva 2.vietu. Bet lielāko pārsteigumu sagādāja Rēzija Kalniņa, kura šogad audzēja tomātus siltumnīcā un rakstīja savu 1. projektu. Viņa sacerēja dzejoli par godu tomātiem. Rēzija forumā ieguva 3.vietu.

Mazpulcēni, foruma laikā, apmeklēja ”Sedumu” siltumnīcas, tikās ar veikotāju un kinologiem, kā arī ar karameļu ražotājiem no Madonas, kuri rādīja filmu par karameļu ražošanas procesu. Bērni iegādājās karameles un atzina tās par ļoti garšīgām.

Foruma noslēgumā uzstājās ansamblis ”Zvanotiņas”, BJC teātris un sporta deju klubs “Alianse”. Tika pasniegtas pateicības mazpulcēnu ģimenēm, kas atbalstījušas mazpulku darbu. Sūnu mazpulkā šo nomināciju ieguva Maritas Šarkeles un Aigara Pastara ģimene. Viņiem mazpulkā darbojas trīs meitas - Gunta, Līga un Krista. Līga un Krista šogad pretendēs uz mazpulku augstāko nomināciju “Augsim Latvijai!”

Diena bija notikumiem bagāta un rudenīgi skaista. Projekti ir veiksmīgi aizstāvēti .Bērni forumā guva lielisku pieredzi un daudz jaunu zināšanu.

Mazpulka vadītāja Daina Kalve

Atstājiet komentāru