2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novada jaunieši spokojas Viesītes kultūras pilī

Krustpils novada jaunieši spokojas Viesītes kultūras pilī

31. oktobra vakarā cilvēki mēdz pārģērbties par spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem, staigāt pa mājām, prasot saldumus. Kas tāds notiek tikai vienreiz gadā, jo tiek atzīmēts Helovīns - Visu svēto dienas priekšvakars. Lai arī tā ir ASV tradīcija, taču globalizācijas rezultātā šī tradīcija tiek pārnesta arī uz citām valstīm, arī Latviju.

Oktobra pēdējā nedēļas nogalē Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centrs organizēja sadraudzības vakaru ar Salas un Krustpils novada jauniešiem “Helovīna nakts”. Šī pasākuma šausmu lietas bija redzamas kultūras pilī Viesītē. Viesītes kultūras pili piektdienas vakarā bija pārņēmusi īpaša gaisotne- telpas rotāja grebtie ķirbīši ar sveču gaismiņām, apkārt lidoja raganiņas un  dažādi mošķīši. Helovīns - Visu svēto dienas priekšvakars bija klāt!

Lai jauniešiem būtu interesantāk un tie sajustu svētku īsto garu, visi bija ieradušies Helovīnu noskaņas  tērpos un maskās. Lai labāk izprastu cits cita bailes, tika izspēlēta iepazīšanās spēle “Mani sauc, es baidos”. Svētku turpinājumā jaunieši iesaistījās spocīgās izdarībās, vēroja pils pagraba spoku ērmošanos, pārvarēja bailes Baisajos gaiteņos, kā arī kārtīgi izdejojās jestrā ballītē. Vakara izskaņā tika apbalvots svētku baisākais ķirbis, kurš šogad atceļoja no Krustpils novada.

Paldies Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centram par ielūgumu un iespēju vienreiz gadā pārtapt par ko vien vēlies un sagaidīt šo maģisko vakaru jautrā kompānijā, spocīgā gaisotnē!

Informāciju sagatavoja

Angelīna Smirnova

Speciāliste jaunatnes, tūrisma un uzņēmējdarbības jomā

Atstājiet komentāru