2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Kūku bibliotēka piedalās «Latvijai 97! Vārdi» video apsveikuma veidošanā

Kūku bibliotēka piedalās «Latvijai 97! Vārdi» video apsveikuma veidošanā

Sestdien, 31.oktobrī Kūku bibliotēkā ieradās producentu apvienības „HansaMedia” filmēšanas grupa.

Jau kopš 2012. gada HansaMedia radošā grupa veido apsveikumus Latvijai. 2015. gadā šo video apsveikumu radošā grupa veido kā veltījumu latviešu literatūrai, valodai, grāmatniecībai, bibliotēkām un pirmklasniekiem. "Latvijai 97! Vārdi" video apsveikums tiks veidots, lasot tekstu no 97 izdotām grāmatām, kas hronoloģiski izdotas no 1918. - 2015. gadam. Grāmatas no katra gada izvēlas Latvijas Nacionālā bibliotēka, tās tiek paņemtas no Gaismas pils un apceļo 97 bibliotēkas visā Latvijā. Grāmatās bērni atver 18. lappusi un lasa rindkopu no tās. No dažādiem vārdiem, kas izlasīti, rakstnieks Pauls Bankovskis izveido apsveikumu, kas skan kā stāstiņš-pantiņš, ko radījuši 97 pirmklasnieki dažādās Latvijas vietās.

Video apsveikuma mērķis: popularizēt latviešu valodā izdotās grāmatas kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, uzrunājot jauno paaudzi lasīt, kopt valodu, apmeklēt bibliotēkas, interesēties par latviešu literatūru. Apsveikt Latvijas iedzīvotājus un Latvijas valstij piederīgos visā pasaulē mūsu valsts deviņdesmit septītajā dzimšanas dienā ar tematisku video sveicienu, atgādinot, ka ikviens no mums ir svarīgs Latvijai.

Kūku bibliotēka ir izvēlēta starp tām 97 Latvijas bibliotēkām, kurās tiek nofilmēti apsveikuma klipi, kas veltīti Latvijas 97 proklamēšanas gadadienai. Bibliotēku pārstāvēja maza, drosmīga Anna Ozola no Sūnu pamatskolas, kurai tika tas gods izlasīt fragmentu no Latvijas nacionālās bibliotēkas izvēlētas grāmatas. Paldies Annai un viņas vecākiem par sadarbību.

Filmēšanas process, tas ir ļoti grūts, bet interesants darbs, un tāpēc – visu cieņu „HansaMedia” filmēšanas grupai. Savukart mēs, Kūku biblioteka kopā ar Annu guvām jaunu, labu un ļoti vertīgu pieredzi.

 

Video klipa pirmizrāde ir paredzēta 11. novembrī, Latvijas Televīzijā "Panorāma.":

97 bibliotēkas, 97 bērni, 97 grāmatas un kopīgi izveidots apsveikums mūsu valstij!

 

Izmantojot „HansaMedia” informatīvos materiālus, rakstu sagatavoja Kūku bibliotēkas vadītāja Jeļena Hnikina

Atstājiet komentāru