2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novadā atklāts pirmais bankomāts (FOTO)

Krustpils novadā atklāts pirmais bankomāts (FOTO)

Šodien, 23. novembrī, Krustpils novada Kūkās veikala “Aina” telpās, (Kūkas 3), atklāts piecpadsmitais bankomāts, ko Swedbank apņēmusies uzstādīt novados, kuros šobrīd nav nevienas bankas bankomāta.

 

Iniciatīva tiek īstenota Swedbank izstrādātās Latvijas reģionu attīstības programmas ietvaros. Līdz gada beigām skaidras naudas pieejamību plānots nodrošināt arī Ciblā, tādējādi nodrošinot skaidras naudas izmaksas iespējas ikvienā Latvijas novadā.

 

Šī gada aprīlī Swedbank publiskoja Latvijas reģionu attīstības programmu, noslēdzot sadarbības memorandu ar Latvijas Pašvaldību savienību par finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Latvijas reģionos. Saskaņā ar parakstīto memorandu, papildus bankas fizikās pieejamības paplašināšanai, Swedbank atbalstīs ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos Latvijas novados, piedāvājot kreditēšanas pakalpojumus, kas īpaši pielāgoti novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām. Tie sevī ietver gan mikrokredītus nelielu pamatlīdzekļu iegādei vai apgrozāmo līdzekļu papildināšanai uzņēmumiem, gan hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, gan arī ēku energoefektivitātes finansēšanu.

 


Kārlis Pabērzs, Krustpils novada domes priekšsēdētājs: “Īstenojot Latvijas reģionu attīstības programmu, Swedbank ir devusi savu ieguldījumu pašvaldības iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu klāstā ar bankomāta Krustpils novada teritorijā uzstādīšanu un no ieceres līdz realizācijai pagāja vien mēnesis. Paldies par operatīvo darbu un par mūsu novada iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu!”

 

Krustpils novads atrodas Zemgales plānošanas reģionā (gan pēc plānošanas reģiona iedalījuma, gan pēc statisko reģionu iedalījuma), Austrumlatvijas zemienē, Daugavas labajā krastā. Krustpils novadu veido Atašienes, Kūku, Krustpils, Mežāres, Variešu un Vīpes pagasti. Uz 01.01.2015. iedzīvotāju skaits novadā ir 6423, no tiem 62 % darbaspējas vecumā. Bezdarba līmenis novadā pēc Nodarbinātības valsts aģentūras datiem ir 9,8 %. 38 % novada teritorijas aizņem lauksaimniecībā izmantojamā zeme, 42 % klāj mežs. Novada uzņēmumi ar lielāko apgrozījumu pamatā darbojas kokapstrādes un lauksaimniecības jomās. Visvairāk Krustpils novadā ekonomiski aktīvie uzņēmumi nodarbojas ar lauksaimniecību, mežsaimniecību un zivsaimniecību, kā arī augkopības, lopkopības, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nozarēm.

 

Papildu informācija:

Vineta Savicka

Swedbank ārējās komunikācijas vadītāja

 

Ieva Lapiņa

Krustpils novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:28
    Kur bij atklašana,bankamata,nesapratu,veikala Aina?

Atstājiet komentāru