2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Pašvaldības grants ceļu pārbūvē tiks ieguldīts finansējums 1,66 miljonu eiro apmērā

Pašvaldības grants ceļu pārbūvē tiks ieguldīts finansējums 1,66 miljonu eiro apmērā

Krustpils novada pašvaldība Eiropas Savienības atbalsta pasākuma „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros pašvaldības grants ceļu pārbūvē ieguldīs finansējumu 1,66 miljonu eiro apmērā, no tiem 10% būs pašvaldības līdzfinansējums. Pasākuma mērķis ir atbalstīt investīcijas publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu uzņēmējdarbību un apdzīvotības saglabāšanos. Prioritāte atbalsta saņemšanai ir ceļiem, kas nepieciešami lauksaimniecības produkcijas ražošanai un pārstrādei, un integrēta tipa projektiem, kas tiek īstenoti kopā ar pievadceļu izbūvi pie uzņēmējdarbības objektiem apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā" (pasākuma kods - 4.3.).

Sākot ar š.g. 26.oktobri Krustpils novada domes priekšsēdētājs un pašvaldības speciālisti tikās ar Variešu, Kūku, Krustpils, Mežāres, Atašienes un Vīpes pagastu zemnieku saimniecību īpašniekiem un uzņēmējiem. Tikšanos mērķis bija apspriest prioritāri pārbūvējamos pašvaldības grants seguma ceļus novada pagastos, kam paredzēts šo finansējumu piesaistīt. Sanāksmes laikā, uzklausot uzņēmēju viedokli, tika izveidots uzņēmējdarbībai nozīmīgāko pārbūvējamo pašvaldības grants ceļu saraksts.

Lai gan vietējo zemnieku saimniecību īpašnieku un uzņēmēju dalība šajās sanāksmēs bija neliela, tomēr varēja secināt, ka ceļu sakārtošanas un attīstības jautājums ir aktuāls. Pēc šīm sanāksmēm ir gandarījums, ka, sanākot kopā pašvaldībai un uzņēmējiem, bija iespējams konstruktīvi izrunāt problēmas un vienoties par prioritāri izbūvējamajiem ceļiem.

Krustpils novada domes decembra sēdē tiks apstiprināti prioritāri pārbūvējamie ceļi katrā pagastā.

Informāciju sagatavoja:

Inga Širina, Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru