2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novadu apmeklē 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (FOTO)

Krustpils novadu apmeklē 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (FOTO)

Šodien, 2015.gada 18.decembrī, Krustpils novadu darba vizītē apmeklēja 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. 

Vizītes mērķis bija diskusijas laikā pārrunāt un skaidrot gaidāmās reģionālās reformas jēgu un lietderību, valdības veidošanas procesus, iepazīstināt ar 2016. gada budžeta prioritātēm, kā arī noskaidrot Krustpils un apkārtējo novadu viedokli par sabiedrības labklājības veicināšanas pasākumiem valstī. 

Vizītes pirmajā daļā I.Mūrniece apmeklēja Krustpils Vissvētās Trīsvienības katoļu draudzi, kurā iepazinās un sarunājās ar tās priesteri Viktoru Nagli. Par Viktoru Nagli Saeimas priekšsēdētāja izteicās ļoti atzinīgi, sakot, ka mums ikvienam ir ļoti veicies, ka mūsu vidū ir šāda lieliska un harismātiska personība, kas ar savu gara gaišumu spēj piepildīt ne vien savu baznīcu, bet arī apkārtējo pilsētu un novadus.

Otrajā vizītes daļā Saiemas priekšsēdētāja apmeklēja Krustpils novada pašvaldību. Tikšanās sākumā  I.Mūrniece tika iepazīstināta ar Krustpils novada jauno simboliku un logo, kā arī ar stāstu par to kā cēlies Krustpils novads. Vēlāk Krustpils novada pašvaldības izpilddirektors Raivis Ragainis sniedza ieskatu tajā, kāds ir Krustpils novads, kā tas darbojas, kāda novadā ir izglītības sistēma, kādas investīcijas pēdejos gados tikušas ieguldītas un kādi projekti tikuši realizēti vispārējai sabiedrības labklājībai. Pēc iepazīšanās ar Krustpils novadu, I.Mūrniece aicināja klātesošos iesaistīties diskusijā, liekot uzsvaru uz novada darbinieku un apkārtējo novadu vadības viedokļu uzklausīšanu. Diskusijas laikā tika izskatīti jautājumi par šobrīd ideju līmenī esošo potenciālo reģionālo reformu. Šajā jautājumā striktu nostāju pauda arī klātesošie Jēkabpils un Salas novadu priekšsēdētāji, kā arī Viesītes novada izpilddirektors. Diskusijas daļā uzsvars tika likts uz jautājumiem, kas skar skolu tīklu reformu, skolotāju atalgojuma sistēmu un interešu izglītības veicināšanu. Sarunu laikā novadu pārstāvji kā svarīgu aspektu minēja Eiropas fondu apguvi, kas, pēc novadu vadības viedokļa, šobrīd ir nonākusi strupceļā. Trešajā diskusijas daļā I.Mūrniece noskaidroja Krustpils un apkārtējo novadu viedokli un priekšlikumus vispārejai ģimenes labklājības veicināšanai gan novada, gan valstiskā līmenī. Diskusijas beigās I.Mūrniece aicināja ikvienu novada darbinieku vērtēt situāciju, meklēt saprātīgus risinājumus, jo, ja cilvēki novados jutīsies labi, tad tiem būs vēlme šeit dzīvot un atgriezties novadā. Vizītes otrās daļas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja tika aicināta atstāt vēlējumu Krustpils novada Goda grāmatā.

Trešajā vizītes daļā I.Mūrniece apmeklēja jaunuzcelto Variešu sākumskolas piebūvi un sporta zāli. Apmeklējot Variešu sākumskolu, Saeimas priekšsēdētāja tika iepazīstināta ar skolas darbību, darbiniekiem un struktūru, ar jaunuzceltajām telpām, kā arī ar inovatīvo un plaši aprīkoto sporta un treniņu zāli. Vizītes noslēgumā I.Mūrnieces kundzei Variešu sākumskolas pirmsskolas audzēkņi bija sagatavojuši sirsnīgu priekšnesumu.

Kopumā Saeimas priekšsēdētāja par Krustpils novadu izteicās ļoti atzinīgi un pateicās par sirsnīgo uzņemšanu, kā arī novērtēja Krustpils un apkārtējo novadu pausto viedokli, uzsverot, ka tas noteikti tiks nodots tālākai izvērtēšanai un darbībai ministrijās.  

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

I.Lapiņas, D.Gagunova foto

Atstājiet komentāru