2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novada Medņos uzstādīta āra lāpa

Krustpils novada Medņos uzstādīta āra lāpa

Gada nogalē biedrība “Ungurmuiža” realizēja projektus “Āra lāpa- pievilcīgs vides elements” 1. daļa un “Āra lāpa- pievilcīgs vides elements” 2. daļa, uzstādot āra lāpu Krustpils novada Medņos.

Izveidotā āra lāpa ikdienā kalpos kā pievilcīgs vides elements, bet svētku laikā tā tiks izmantota kā patriotisma veicinošs elements. Piemēram, 11. novembrī āra lāpu varēs tikt iesaistīta kā simbolisks elements lāpu gājiena ietvaros, 18. novembrī pie lāpas varēs organizēt iedzīvotāju kopā sanākšanu. Degoša lāpa svētkos radīs svinīgu noskaņu. Arī biedrība “Ungurmuiža”, organizējot pasākumus, varēs izmantot āra lāpu kā elementu pasākuma paspilgtināšanai. Āra lāpa varēs kalpot arī kā pamats jaunu tradīciju veicināšanai.

Kā stāsta biedrības “Ungurmuiža” valdes priekšsēdētāja Aija Prokofjeva, jau tagad vietējie iedzīvotāji ir pamanījuši jauno vides elementu un brīvprātīgi pieteikušies tajā uzturēt uguni Ziemassvētku laikā. “Es domāju, ka šis vides elements priecēs ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī garāmbraucējus, dažādās aktivitātēs sniegs simboliski emocionālu pienesumu,” uzsver A. Prokofjeva.

Atbilstoši projekta idejai lāpas izveidi īstenoja SIA „KANO mežs” , savukārt finansiāli projekta abas daļas atbalstīja Krustpils novada pašvaldība.

Biedrība “Ungurmuiža” dibināta 2007 gadā. Kopš 2007. gada biedrība īstenojusi daudzas aktivitātes sabiedrības aktivizēšanai un iesaistei sabiedriskajā dzīvē Krustpils novadā.

Biedrība “Ungurmuiža”

Atstājiet komentāru